Genel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı memur alımı yapacak: İşe ihtiyacı olanlar hemen başvursun! 18-35 yaş arası memur alınıyor

İşe ihtiyacı olanlara güzel bir haber geldi. Gelen bir son dakika haberine göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı memur alımı yapacak. Başvuruların 9 Ocak’ta başlayacağı açıklandı. İşte ihtiyacı olanlar başvuru yapabilir! 18-35 yaş arası memur alımının detayları haberimizde..

Bugün önemli bir alım ilanı yayımlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenliği Bakanlığı bünyesine 25 personel alacağını açıkladı. KPSS 2021 ve 2022 puanları ile yapılacak alımın detayları belli oldu.

BAŞVURULAR 2 GRUP OLARAK YAPILACAK

Başvuruların 2 grup olarak alınacağı belirtildi. Kadrolardan 10 tanesi inşaat mühendisi, 15 tanesi de maden mühendisliği mezunu olarak yapılacak. İşte genel başvuru şartları:

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde yer alan genel şartlara sahip olmak.

2- Yukarıda belirtilen 4 yıllık bölümlerden mezun olmak

3- 2021 ve 2022 KPSS P3 puan türünden 70 ve üzeri puan almak

4- 2023 yılının ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak.

5- Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak.

BAŞVURULAR İÇİN GEREKLİ BELGELER

– Özgeçmiş

– Yurt dışı mezunu olan ve denkliği olanların diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı fotokopisi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Adaylar başvurularını 9 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriş yaparak gerçekleştirebilecek.

Başvuru için gerekli koşullar, istenilen belgeler ve sınav süreci ile ilgili diğer bilgiler Bakanlık resmi internet sayfasında (www.csgb.gov.tr/duyurular) ve Kariyer Kapısı platformunda (https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/) ilk başvuru tarihi itibarıyla yer alacaktır

SINAV TARİHİ VE YERİ

Sınav sözlü olarak yapılacak. KPSS puanına göre alım yapılacak kadronun iki katı kadar aday sözlü sınav alınacak. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar sözlü sınav yeri ve tarihini Bakanlık internet sitesinde görecek.