Editörün SeçtikleriGündemSağlık

Bu aşıyı olanlar dikkat: Bakanlık o aşıları toplattı! Son dakika açıklandı

Gelen bir son dakika haberine göre ilan toplama açıklaması yapıldı. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bir firmaya ait olan tetanoz difteri aşılarının toplatılmasına karar verdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada aşıların neden toplatıldığını da ifade etti.

Bir firmaya ait tetanoz difteri aşılarının toplatılmasını zaruri kılacak ‘istenmeyen etki bildiriminde’ bulunulmadığını, son denetim sırasında ‘eksik görülen bazı süreçlere bağlı olarak’ ile alakalı seriye çekme uygulandığı bildirildi. Müdürlük, ‘gerekli kontrolleri sağlamış, yeterli miktarda aşı stoğumuz mevcuttur. Bu açıdan herhangi bir sıkıntı yaşanması ise söz konusu değildir.’ ifadelerini kullandı.

YETERLİ MİKTARDA AŞI STOPU MEVCUT

Üretimin her sürecinin Türkiye ilaç ve tıbbi cihaz Kurumu tarafından düzenli bir biçimde takip edildiği dile getirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Söz konusu aşının toplatılmasını gerektirecek istenmeyen etki bildiriminde bulunulmamıştır. Fakat son denetim sırasında eksiklik görülen bazı süreçlere bağlı bir şekilde komisyon kararı ile alakalı seviye çekme uygulanmıştır”