Emniyet Personeli

DPB'den Özel Harekat Polisi Alımı için Önemli Duyuru

 Devlet Perosnel Başkanlığı Resmi internet sayfasından EGM’nin özel harekat polisi alımı ile ilgili önemli bir duyuru yayımlandı. Bilindiği gibi OHAL kapsamında çıkarılan son KHK ile birlikte özel harekat polisi istihdamındaki askerlik şartı kaldırılmıştı. Söz konusu alımlarla ilgili DPB’de bir duyuru yayımladı ve alımlarla ilgili resmi duyuruda;

Bilindiği üzere, 29 Ekim 2016 tarihli ve 29872 sayılı Resmi Gazete’de 675 ve 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler yayımlanmıştır.

Söz konusu Kanun Hükmünde Kararnameler kapsamında kamu personel sistemimize ilişkin getirilen düzenlemelere aşağıda yer verilmiştir.

“Özel Harekât Polisi istihdamı: Yirmisekiz yaşından gün almamış olmak kaydıyla, en az lise veya dengi okul mezunları, Kamu Personel Seçme Sınavı şartı aranmaksızın, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları ile polis meslek eğitim merkezlerine alınmak suretiyle özel harekat birimlerinde istihdam edilebilecektir.” ifadesine yer verildi.”

Resmi Duyurunun tamamına göz atmak için lütfen “http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/duyuru/kamu-kurumlarina-onemle-duyurulur-515” adresine göz atabilirsiniz.

Polis Akademisi Başkanlığı’ndan yapılan duyuru şu şekildeydi ;

Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine özel harekat polisi yetiştirmek üzere ve 28 yaşından gün almamış olan en az lise veya dengi okul mezunlarından 10.000 erkek öğrenci adayı alınacaktır.

Başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı yapılacaktır. 

Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvurular 02/11/2016  tarihinde başlayacaktır. Adaylardan istenilecek belgeler ve aranılan şartlar başvuru tarihinden önce aynı sitede açıklanacaktır.

Bir Yorum

  1. Şu ülkede bayanları umursayan tek bisi gosterin yeter be bu nedir kac haftadir bayan alimi olsun diye kampanyalar yaptik haberlerde soylendi hic mi kâle alinmiyor arkadas

  2. bencede kesinlikle bayanda alınmalı askerlik kalktıysa oda kalkmalı +++++

  3. üniversite mezunlarına gelince yaş sınırı yok lise mezunlarına gelince hemen 28 yaş sınırı.üniversite okumadık diye hırsızlık mı yapak.