Editörün SeçtikleriEkonomiGenel

İstanbul’da yaşayan herkesi ilgilendiriyor: Sadece 10 gününüz kaldı! Artık zorunlu oldu

İstanbul’da yaşayan herkesi etkileyen önemli bir gelişme yaşandı. İstanbulkart uygulaması kullanan kişilerin, kartlarını kişiselleştirmesi gerektiği belirtildi. Zorunlu olduğu açıklanan uygulama için son tarihin 1 Ocak 2023 olduğu açıklandı. İstanbulluların kartlarını kişiselleştirmesi için sadece 10 günü kaldı.

İstanbulkartınız varsa kişiselleştirmeniz için sadece 10 gününüz kaldı. Kartların 10 gün içerisinde kişiselleştirilmesi gerekiyor. Eğer kartlarını belirtilen süre içerisinde kişiselleştirmeyen kişiler aktarma, mesafe bazlı ücret iadesi ve resmî tatillerde ücretsiz ulaşım haklarından yararlanamayacak.

HEPSİNDEN FAYDALANMAYA DEVAM EDECEK

Kişiselleştirme işlemi sadece kırmızı renkli anonim İstanbulkart’ta yapılabilecek. Özel statüdeki İstanbulkartlar (öğrenci, öğretmen, anne, 60 ve 65 yaş üstü) ise kampanyaların hepsinden faydalanmaya devam edecek.

“ŞU AN PARAYI TAŞIYAN BİR CÜZDAN”

İstanbul’a şu an 22 milyon kişinin aktif İstanbulkart kullanıcısı olduğunu söyleyen BELBİM A.Ş Genel Müdürü Nihat Narin, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Eskiden sadece bir karttı. Ama şimdi değil. İçinde para var. Kahve alabiliyor, müzeye gidebiliyor ve alışveriş yapabilirsiniz. Şu an parayı taşıyan bir cüzdan. Kaybettiniz, bulan harcar. Ama kişiselleştirme gerçekleştirildiğinde bizimle irtibat kurulduğunda biz anında bakiyeyi donduruyoruz. İstanbulluların haklarını ve kazançlarını korumak için biz kişiselleştirelim istedik. Yakın zaman İstanbulkart ile fatura ödenebilecek ve para havalesi yapılabilecek”