Editörün SeçtikleriGündemPolitika

AK Parti’den heyecanlandıran seçim tarihi açıklaması: Canlı yayında duyurdular! İşte erken seçim tarihi

Yeni yılın yaklaşması ile birlikte herkes seçime odaklanmış durumda. Seçimin yaklaşmasıyla AK Parti cephesinden heyecanlandıran bir açıklama geldi. Gelen son habere göre seçimin Nisan ayından sonra olacağı belirtildi. İşte AK Parti tarafından yapılan o açıklama ve merak edilenler..

Açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin tarafından yapıldı. Zengin, yaptığı açıklamasında başörtüsü için muhalefet ile bir defa daha yeniden görüşmeyi düşündüklerini söyleyerek, seçimle ilgili açıklama yaptı.

MUHAFETLE BİR KEZ DAHA GÖRÜŞME

Düzenlemenin TBMM’de kabul edileceğini düşündüklerini belirten Zengin, başörtüsü düzenlemesi için muhalefet ile bir kez daha görüşme yapabileceklerini açıkladı.

İSTİSMAR ASLA KABUL EDİLEMEZ

Bu konunun şu anda Türkiye’deki en önemli davalardan biri olduğunu belirten Zengin, istismarı kabul etmenin asla mümkün olmadığını, konu hakkında önümüzdeki hafta araştırma komisyonu için teklif verileceğini açıkladı.

SEÇİM NİSAN AYINDAN SONRA

EYT’nin Aralık ayında Meclis’e geleceğini ifade eden Özlem Zengin, görüşmelerin Ocak ayına kalabileceğini belirti. Seçim tarihi ile ilgili de konuşan Zengin, “Seçimler ne zaman yapılacak?” sorusuna “Seçim Nisan’dan sonra olacak. Mayısta olursa buna erken seçim denmez. Seçim öne gelirse de birkaç hafta öne gelebilir” şeklinde cevap verdi.