Editörün SeçtikleriEkonomiEmlakGündem

Ve resmen açıklandı! Artık herkes için zorunlu oldu: Karar açıklandı

Evi olan ve alacak kişileri yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Gelen bir son dakika haberine göre Cumhurbaşkanlığı 2023 yılı programında gayrimenkul alıp satacakları ilgilendiren planlamayı duyurdu. Buna göre artık gayrimenkul satış bedelini ekspertiz belirleyecek. Tapuda ekspertiz zorunluluğu ve detaylar haberimizde

Bundan sonra tapuda ekspertiz zorunluluğu olacağı açıklandı. Evin satış bedeli ekspertiz tarafından belirlenecek. Cumhurbaşkanlığı 2023 yılı programında gayrimenkul alacakları ilgilendiren planlama yayımlandı.

YASALAŞIP MEVZUAT HALİNE GELECEK

Konuyla ilgili CNN Türk’e açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, tapuda ekspertiz zorunluluğunun yasalaşıp mevzuat haline gelmesi halinde vatandaşı koruyacak bir sistem olacağının altını çizdi.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Kamuoyunda ‘zorunluluk getirildi’ gibi bir algı olduğunu belirten Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, düzenlemenin bir planlama olduğunu yasal mevzuatın çalışılmaya başlandığını söyledi.

UYGULAMA NASIL OLACAK?

Yeni sisteme göre SPK lisanslı değerleme şirketi rapor düzenleyecek. Düzenlenen bu ekspertiz raporu ise artık tapuda beyan edilecek. Bu rakam baz alınacak. Bu rakamın altında değer beyan edilemeyeceği ifade edildi.