Editörün SeçtikleriEkonomiGündemİş İlanlarıİşkur İş İlanlarıKamu PersonelleriPersonel Alımı

MSB’den beklenen ilan geldi! MSB 1.115 personel alımı yapıyor: İşte başvuru şartları ve son başvuru tarihleri

Milli Savunma Bakanlığı işçi alımı başvuru işlemlerinin devam ettiği belirtilirken MSB işçi alımı başvurusu yapmak isteyen adaylar İŞKUR üzerinden başvurularını yapabilecekleri bildirildi. Yapılacak olan alımlarda KPSS şartı aranmadığı belirtilerek adayların genel ve özel başvuru şartları ile birlikte mesleki yeterlilik belgesi ve ustalık belgesine sahip olması gerektiği ifade edildi.

EN ÇOK ALIM YAPILAN KADROLAR

Milli Savunma Bakanlığı 18 farklı ilde işçi alımı yapmak için kolların sıvandığı belirtilerek başvuru işlemlerinin 21 Kasım itibarıyla alınmaya başlandığı vurgulandı. Başvuru yapmak isteyen adayların İŞKUR üzerinden özgeçmiş oluşturarak açılan ilanlara müracaat etmesi gerektiği belirtilerek MSB’nin alım yapacağı iller arasında İzmir, İstanbul, Ankara, Adana, Diyarbakır, Muğla ve Hatay gibi büyük şehirler bulunduğu ifade edildi. MSB tarafından yayımlanan ilanda en fazla alımın Metal Sac İşleme İşçisi, Tesviyeci, Elektronik Teknisyeni, Elektrikçi, Tekne Montaj İşçisi ve Temizlik Görevlisi kadrolarında olduğu görülüyor.

25 KASIM’DA SONA ERECEK

Milli Savunma Bakanlığı 18 farklı ilde personel alımı için ilan yayımladı ve bu ilana başvurular 21 Kasım’da başladı ve 25 Kasım’da sona erecek. Başvuru yapmaya hazırlanan adaylar için KPSS şartı aranmadığını hatırlatalım. Ancak en az İlköğretim ve lise mezunu adaylar açılan kadrolara başvuru yapabilecek. Adayların alım yapılacak meslekle ilgili sertifikalara ve belgelere sahip olması şartı aranıyor.

Konu ile ilgili olarak başvurusu olumlu değerlendirilen adayların 8 Aralık’ta yapılacak kura sonucunda göre sözlü veya uygulamalı sınavlara davet edileceği bildirildi.

BAŞVURU DETAYLARI

MSB işçi alımı başvuruları İŞKUR üzerinden alınacak. İlanda yayınlanan şartları taşıyan adaylar esube.iskur.gov.tr adresine “İş Arayan” linki üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak müracaatlarını Milli Savunma Bakanlığı’na iletebilirler. Ayrıca başvuru işlemleri Alo 170 hattı üzerinden ve hizmet noktalarından da yapılabileceği duyuruldu. Peki personel alımları hangi illerde yapılacak?

ALIM YAPILACAK İLLER

Milli Savunma Bakanlığı personel alımını İzmir, Kocaeli, Ankara, İstanbul, Tekirdağ, Muğla, Mersin, Hatay ,Erzincan, Diyarbakır, Niğde, Kayseri, Erzurum, Elazığ, Eskişehir, Sivas, Adana ve Afyonkarahisar illerinde gerçekleştirecek.