Editörün SeçtikleriGündem

Valilik son dakika duyurdu: İl genelinde geçerli olacak! 15 gün yasaklandı

Gelen bir son dakika haberine göre Şanlıurfa Valiliği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Valilik, yaptığı açıklamasında kent gelindeki gösteri ve yürüyüşlere 15 gün boyunca yasak geldiği açıklandı. Valiliğin o açıklaması ve detaylar haberimizde

Valilik, yapmış olduğu açıklamasında “Terör örgütünün silahlı yapılanmasına yönelik güvenlik güçlerimizce yurt içinde ve yurt dışında sürdürülen başarılı operasyonlar neticesinde, örgütün kırsal yapılanması önemli ölçüde sekteye uğratılıp silahlı faaliyetleri minimize edilmiştir. PKK/KCK terör örgütüne müzahir yayın organları ve internet sitelerinden yapılan provokatif paylaşımlar ile, “Ülkemizin sınır ötesinde terörle mücadele kapsamında yürüttüğü operasyonlar aleyhinde ayrıştırcı ve yanıltıcı kamuoyu oluşturmak amacıyla çağrılar yapılarak” kamu düzeninin bozulmasının hedeflendiği tespit edilmiştir” ifadesi kullanıldı.

VALİLİK YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Bu kapsamda valilik yeni bir karar aldığını duyurdu. Yapılan açıklamasının devamında ise 21 Kasım 00.01’den 5 Aralık 23.59 tarihine kadar 15 gün boyunca il merkezi ve ilçelerde de dahil olmak üzere Şanlıurfa coğrafi il sınırları içerisinde bazı etkinlikler yasaklandı.

İşte o açıklamanın devamı: