DünyaEditörün SeçtikleriKültür-sanat

Acı haberi duyurdu: Ünlü oyuncu hayatını kaybetti! Sevilen dizinin ana kadrosundaydı

Acı haber resmen duyuruldu. Ünlü oyuncu hayatını kaybetti. Sevilen dizinin ana kadrosunda olan ünlü oyuncunun Los Angeles’ta 96 yaşında gözlerini yumduğu ifade edildi. Sevilen oyuncunun vefat haberi üzerine internetten Robert Clary kimdir? Araştırması hız kazandı. İşte merak edilen detaylar..

HAYATINI KAYBETTİĞİ AÇIKLANDI

Ünlü oyuncu Robert Clary’nin hayatını kaybettiği açıklandı. Los Angelas’ta hayatını kaybettiği ifade edilen ünlü oyuncu özellikle Hogan’s Heroes filmi ile hafızalara kazınmıştı. Robert Clary’nin 96 yaşında Los Angelas’ta vefat ettiği bugün duyuruldu.

ROBERT CLARY KİMDİR?

Evinde son nefesine veren Clary, TV’de yayınlanan Hogan’s Heroes dizisiyle ses getirmişti. Dizide Louis LeBeau karakterini canlandırmıştı. 1965 ile 1971 yılları boyunca 6 sezon boyunca deva eden dizide bir Nazi kampındaki savaş esiri Amerikalıların hayatı konu ediliyordu. Dizinin ana kadrosundan hayatta kalan son oyuncu Robert Clary’ydi.

Ortodoks Yahudi bir ailenin 14 çocuğundan biri olan Clary, II. Dünya Savaşı’nda Naziler tarafından ailesiyle birlikte Auschwitz Kampı’na gönderilmişti. Anne, baba ve kardeşleri gaz odalarında öldürülen Clary, 31 ay sonra Auschwitz Kampı’ndan sağ olarak kurtulmayı başarmıştı. Tüm ailesini kaybeden ünlü oyuncu, önce Fransa’ya gitmiş, 1949 yılında ise Los Angeles’a göç etmişti.