Editörün SeçtikleriDünya

Gündeme bomba gibi düştü: Okullar 4 gün mü olacak 2022? Okullar 4 gün olabilir gelişmesi!

Son dönemlerde okulların 4 güne inip inmeyeceği konusu tartışılmaya başlandı. Avrupa’da iş dünyası şimdiden 4 günlük çalışma sistemini denemeye başladı. Tasarruf planını hayata geçiren ülkelerde eğitim ve öğrenimin de 4 güne düşürülmesi tartışılmaya başlandı. Bunun üzerine okullar 4 gün mü olacak 2022? Sorusu gündeme bomba gibi düştü.

Koronavirüs salgınının hayatımıza girmesi ile birlikte uzaktan çalışma ve hibrit iş modelleri sadece Avrupa’da değil, bütün dünyada yaygınlaştı. Batı’da son dönemlerde4 gün çalışma modeli gündeme geldi. Avrupa’da bu yıl savaş sonrasında meydana gelen krizden sonra pek çok şirket haftanın 4 günü çalışma modeline geçti. Bu şekilde daha fazla tasarruf sağlanabileceği belirtildi.

ARTAN MALİYETLER SEBEBİYLE

Konu ile ilgili İngiltere’de Okul ve Kolej Liderleri Derneği ASCL tarafından bir uyarı yayınlandı. “Artan maliyetler ve yetersiz destek nedeniyle İngiltere’de okulların yarısından fazlası personeli azaltmayı ve zaman çizelgelerini değiştirmeyi düşünüyor” ifadeleri kullanıldı.

EĞİTİMCİLER DESTEKLİYOR

ASCL, fon kesintileri hakkında 630 okul müdürü ve okul sahibi ile görüştüklerini, yüzde 60’ından fazlasının da tasarruf için bir gün az eğitim vermeyi desteklediklerini belirtti.

VELİLERDEN TEPKİ VAR

İngiliz basını, bu karara en çok velilerden tepki geldiğini belirtti. Pek çok veli bu kararı ”ihanet” olarak adlandırıyor. Çünkü kararın çocukların eğitimi için olumsuz sonuçlanabileceklerini belirtiyor.