DünyaEditörün SeçtikleriKültür-sanat

Acı haber! Ünlü şarkıcı evinde öldü: Eşi de yanındaymış! Menajeri ölüm haberini doğruladı

Acı haber son dakika olarak geldi. Rock’n Roll’un kurucuları arasında olan şarkıcı Jerry Lee Lewis evinde hayatını kaybetti. Ünlü şarkıcının ölüm haberini ise ne yazık ki menajeri doğruladı. 87 yaşında hayatını kaybeden Jerry Lee Lewis’in ölüm haberi dünyada büyük yankı uyandırdı. Peki, Jerry Lee Lewis kimdir?

Rock’n Roll’un önde gelen isimleri arasında olan Lewis 87 yaşında evinde hayatını kaybetti. NTV tarafından aktarılan son habere göre ünlü oyuncunun menajeri ölüm haberini doğrularken, efsane ismi, “Rock’n Roll’un doğuşunun son gerçek simgesi” diyerek niteledi.

EŞİ DE YANINDAYMIŞ

Ünlü sanatçının yayıncısı, Lewis’in Missisippi’deki evinde hayatını kaybettiği, o sırada eşinin de yanında olduğunu belirtti. Lewis’in son dönemlerde çok sayıda hastalıkla mücadele ettiği de gelen bilgiler arasında.

JERRY LEE LEWİS KİMDİR?

Ünlü sanatçının hayatını kaybetmesinden sonra Jerry Lee Lewis kimdir? Araştırmaları hız kazandı. İşte Lewis hakkında merak edilenler..

1935’te Louisiana’da doğan sanatçı, ilk sahne performansını, 14 yaşında yaptı.

1976’da Rock’n Roll’un kralı olarak adlandırılan Elvis Presley’in evinin önünde, elinde silahla yakalandı, hapse girdi.

Lewis, ‘Great Balls of Fire’ şarkısıyla tanındı. 1989’da aynı isimle yapılan filmde sanatçıyı Dennis Quaid canlandırdı.

1986’da Rock’n Roll Hall of Fame listesine alındı.

2006 yılında Last Man Standing albümünde, Mick Jagger, Buddy Guy, B.B. King ve Bruce Springsteen gibi isimler, Jerry Lee Lewis şarkılarını seslendirdi.