Editörün SeçtikleriGündemSağlık

Acil uyarı yapıldı: Uzmanlar bu yıl patlama olacak dendi! Hemen e-Devlet’ten kontrol edin

Uzmanlar tarafından bu yıl için çok kritik bir uyarı yapıldı. Yapılan açıklamada özellikle bu yıl çok fazla görüleceği söylenirken, e-Devlet açıklaması yapıldı. Bu yıl resmen patlama yaşanacak. Sizler de hemen e-Devlet’ten kontrol edebilirsiniz.

Dünya genelinde etkisini gösteren koroanvirüs yüzünden son 2 yıldır solunum yolu enfeksiyonlarının daha az görüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Serhat Ünal, bu yıl gribin daha fazla ortaya çıkmasını beklediklerini belirtti.

GENELDE OKUL VE ÇOCUKLARDAN YAYILIYOR

Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal, yaptığı açıklamasında bu yıl gribin daha çok görülebileceğini söyledi. Gribin özellikle okul ve çocuklardan yayılan hastalık olduğunu söyleyen Ünal, “Bu yıl gribin daha fazla ortaya çıkması bekleniyor. Grip özellikle okullardan ve çocuklardan yayılan bir hastalık” uyarısında bulundu.

RİSK GRUPLARI İÇİN GERİ ÖDEME DE YAPILIYOR

Aşılamanın öneminden bahseden Ünal, aşılamaya şimdiden başlanılması uyarısında bulundu. Antikorların oluşmasının 3-4 hafta sürebileceğini belirten Ünal, “Mevsim başladığında korunaklı olalım. Risk grupları için aşının geri ödemesi de yapılıyor” dedi.

E-DEVLET’TEN KONTROL EDEBİLİRSİNİZ

Kişiye aşı tanımlanıp tanımlanmadığı hakkında da konuşan Ünal, “Vatandaşlar e-Devlet üzerinden kendilerine aşı tanımlanmış diye kontrol etsinler” dedi.