Bilim, TeknolojiEditörün SeçtikleriEkonomi

Netflix kullanıcılarına kötü haber bugün geldi! 2023’ten itibaren sona eriyor

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sıkça kullanılan Netflix’ten kötü haber geldi. Gelen son habere göre artık arkadaşının Netflix’ini kullanmak sona erecek. Çünkü Netflix önümüzdeki yıl içerisinde ücretsiz şifre paylaşma özelliğini kaldırmaya hazırlanıyor. Buna göre şifre paylaşma özelliği sona erecek. İşte detaylar..

Abone sayısını hızla artıran Netflix’ten kritik bir hamle daha geliyor. Önümüzdeki yılın başlarından itibaren şifre paylaşımı için ücret almaya hazırlanan Netflix’in bu özelliği kullanıcıların canını sıktı. Platform bu durumda şifre paylaşım durumunu ortadan kaldıracak.

ÜCRETLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILMADI

‘’Ekstra üye’’ alt hesapları oluşturup planınıza ücret eklenecek bir sistem kurulacak. Ücret ile ilgili henüz bir açıklama yapmayan Netflix, özelliği birkaç Latin Amerika ülkesinde test etmeye başladı. Test kapsamında fazladan her bir üye için ‘’standart” bir Netflix planının kabaca dörtte biri değerinde ücret alınıyor.

NETFLİX ÜCRETLERİ NE KADAR?

Netflix geçtiğimiz gün ücretlerine zam yapmıştı. Bu yıl ücretler 3. Defa zamlanırken, son zamla birlikte üyelik ücretleri yüzde 42 oranında arttı.

Zam sonrasında Netflix aylık üyelik paketlerinden temel paket 45,99 Türk lirası olurken, standart paket 69,99 Türk lirası, özel paket ise 93,99 Türk lirası oldu.

2022 başında ise abonelik ücretleri temel paket için 26,99 Türk lirası, standart paket için 40,99 Türk lirası, özel paket içinse 54,99 Türk lirası şeklindeydi.