EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

Ankara kulislerinde konuşulan asgari ücret belli oldu: Şaşkınlığını gizleyemedi! “Ooo iyi..”

Yılbaşına doğru ilerlerken artık asgari ücretin belli olmasına çok az bir zaman kaldı. Asgari ücrete ilişkin rakamlar peş peşe duyurulmaya başlandı. Uzman isimler asgari ücrete dair tahminlerini sıralarken, Ankara kulislerinde konuşulan asgari ücret belli oldu. İşte merak edilenler..

Enflasyonun hızlı bir şekilde artması ile birlikte yılbaşında asgari ücrete ciddi bir zam bekleniyor. Özellikle hükümet tarafından vatandaşlara sürekli olarak vatandaşların enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğine dair mesajlar veriliyor. Bu da asgari ücrete ilişkin beklentinin artmasına neden oluyor.

CANLI YAYINDA DUYURDU

Gelen son habere göre Ankara kulislerinde konuşulan asgari ücret rakamı belli oldu. Milli Gazete’nin haberine göre asgari ücret konusu TV100’ün gündem belirleyen programı Taksim Meydanı’nda masaya yatırıldı.

AK Parti tarafında konuşulan asgari ücreti TV100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel canlı yayında duyurdu.

Gürel asgari ücrete ilişkin yapılacak zamda beklentinin çok yükseldiğini ifade ederek, “9 bin liranın altında bir rakam düşünülmüyor, bendeki bilgi..” açıklamasını yaptı.

ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ

Programın moderatörü Gürkan Hacır ise duyduğu rakam karşısında şaşkınlığını gizleyemedi, “Ooo iyi” ifadelerini kullandı.

VEDAT BİLGİN SERT ÇIKMIŞTI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in konuşulan bu tür rakamlar için şu açıklamayı yapmıştı:

“Asgari ücret şu kadar olacak bu kadar olacak, kimden çıkıyor bu rakamlar. Yasal süreç belli. Şimdi ben de 20 bin olacak diyeyim. Ekim, kasım, aralık bu enflasyon rakamlarını göreceğiz. Komisyon bunu değerlendirecek ve karar verecek. Rakam söyleyenlerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor ya da şüreçlerden habersiz”