Editörün Seçtikleriİş İlanlarıİşkur İş İlanlarıKpss'siz Personel Alım İlanlarıÖzel Sektör İş İlanları

2023’ün rekor personel alımı başladı: 69 bin 359 kişi işe alınacak! Güvenlik görevlisi, satış danışmanı, büro memuru, depo görevlisi, temizlik personeli

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) çeşitli meslekler üzerinden personel alımına devam ediyor. Gelen bir son dakika haberine göre İŞKUR üzerinden 8 bin 500 TL maaşla eleman aranıyor. 18-55 yaş arası herkesin dikkat etmesi gereken ilan metni yayımlandı. KPSS’siz on binlerce kadın ve erkek işe alınacak. Alım yapılacak meslekler ve başvuru şartları da ayrıca belli oldu. İşte detaylar..

İŞKUR personel alımı yapacağını duyurdu. Ortalama 50 binden fazla yapılacak olan personel alımında özel sektör olduğu için KPSS şartı aranmayacak. Ancak bazı kamu kurumları da İŞKUR üzerinden personel alım ilanlarını yayımlıyor. Bu ilanlar için KPSS şartı gerekebiliyor. İŞKUR personel alım şartları şu şekilde açıklandı:

İŞKUR BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR üzerinden yapılacak personel alımında genel başvuru şartlarının şu şekilde olacağı açıklandı:

2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk Vatandaşı olmak.

18 yaşını tamamlamış olmak.

Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Kamusal haklardan mahrum bulunmamak.

En az ilköğretim mezunu olmak,

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan, emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı alıyor olmamak.

Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan başvurular, ilan-sınav sürecinin her aşamasında reddedilebilecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

8.500 TL MAAŞ VERİLECEK

Temmuz ayının ortasında bu yılın ikinci yarısından itibaren geçerli olacak asgari ücret zammı açıklanmıştı. Yeni kararla birlikte asgari ücret 8 bin 500 TL oldu. İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanlarda maaşın yanında verilen yol ve yemek ek ödemeleri ile birlikte maaşın ortalama 9.500 TL civarında olduğu belirtildi. Maaş tutarı ilanlara ve işin niteliğine göre farklılık gösterebiliyor.

İLANLARA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN