Emlak

TOKİ 2022 konut projesinin ardından yeni konut kampanyası için düğmeye basıldı! Kimler konut kampanyasından yararlanabilecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamaların ardından TOKİ 2022 sosyal konut projesi büyük merak uyandırdı. Bakan Kurum’un ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Eylül tarihinde Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi olarak tanıtılan projeye ilişkin detayları paylaştı ve TOKİ 2022 projesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılaştı.

Kısa sürede milyonlarca vatandaşın projeye başvuruda bulunduğu öğrenilirken, TOKİ sosyal konut projesinin ardından orta gelir grubu için de yeni bir konut kampanyası haberi geldi. Elde edilen bilgilere göre Emlak Konut aracılığı ile orta gelir grubu için hazırlanan kampanyanın detayları adına dün bir toplantı yapıldı. Ayrıntılarının önümüzdeki ay açıklanması beklenen projede, fiyat indirimlerinin ve banka kredilerinde düşük faizlerin sunulması bekleniyor. İşte detaylar…

EMLAK KONUT ÖNCÜLÜĞÜNDE YENİ PROJE

Milyonlarca vatandaşın kısa süreler içinde başvuruda bulunduğu TOKİ 2022 sosyal konut projesinin ardından bir proje de orta gelir grubu için devreye alınıyor. Emlak Konut aracılığı ile sunulacak olan konut projesinde, sıfır konutta fiyat indirimi ve banka kredilerinde düşük faiz, uzun vade seçeneklerinin vatandaşlara sunulması bekleniyor. Emlak Konut öncülüğünde, dün gerçekleştirilen toplantıda Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, projeye dair detayları NTV’ye anlattı.

DAR GELİRLİ GRUBUN DIŞINDA KALANLAR İÇİN KONUT PROJESİ

Elmas yaptığı açıklamada kampanyanın, inşaatı başlamış konutlar için geçerli olacağını ifade etti ve “Sadece 3-5 şehirde değil, bütün illerde uygulanacak. Tüm Türkiye’de üreticiler bunun içerisinde yer alacak” sözlerini dile getirdi. Öte yandan Elmas, kampanyaya dair detayların Ekim ayının ikinci yarısında duyurulacağını söyledi. Elmas, “Bizim ümidimiz dar gelirliler dışında kalan grubun da konuta erişim sorununun çözülmesi. Bugünkü toplantıdan da öyle bir sonuç çıktı” dedi.