Editörün SeçtikleriEmlakGündem

TOKİ 2022 sosyal konut projesinde başvurular ne zaman bitecek, kuralar ne zaman çekilecek?

Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı uzun bir süredir TOKİ 2022 sosyal konut projelerindeydi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi olarak değerlendirdiği projeye ilişkin detaylar paylaşmıştı. Kurum’un ardından kapsamlı açıklama ve bilgilendirme de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelmişti.

Erdoğan’ın projeye ilişkin detayları paylaşmasıyla birlikte milyonlarca vatandaş TOKİ 2022 sosyal konut projelerine başvuruda bulundu. Vatandaşlar, TOKİ başvurularının ne zaman biteceğini araştırırken, konuya ilişkin merak edilen detaylar da açıklandı. TOKİ konut, arsa ve işyeri başvuruları hangi tarihte sona eriyor? TOKİ başvurusu için ne yapmak gerekiyor? İşte detaylar…

TOKİ BAŞVURULARI BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Eylül 2022 tarihinde yaptığı açıklamalarda, TOKİ 2022 sosyal konut projesine ilişkin detayları paylaştı. Erdoğan’ın açıklamaları ile birlikte vatandaşlar projeye yoğun şekilde başvurulara başladı ancak başvuruların bitiş tarihi de merak konusu oldu. Peki TOKİ 2022 sosyal konut, işyeri ve arsa başvuruları ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?

TOKİ 2022 İlk Evim başvuruları 14 Eylül’de başladı ve 31 Ekim 2022’de sona erecek. Öte yandan TOKİ İlk İşyerim başvuruları ise 10 Ekim 2022’de başlayıp, 7 Kasım 2022’de sona erecek. Aynı şekilde TOKİ İlk Evim Arsa başvuruları da 10 Ekim 2022’de başlayıp, 7 Kasım 2022’de sona erecek. Başvuruların ardından noter huzurunda kura çekilişi yapılacak ancak kura tarihi henüz net olarak açıklanmadı.

KURALAR NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Başvuruları toplanacak olan konutların ihalesi gerçekleştirildikten sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek ve ardından başvuruda bulunanlar arasında Hak Sahibi Belirleme kurası çekilecek. Kura çekilişi ile ilgili bilgiler, ilerleyen günlerde idarenin resmi internet sitesinden duyurulacak ve konutların adetleri, boyutları ve net fiyat bilgileri de projenin ihalesinden sonra netleşecek.