Editörün SeçtikleriGündemKültür-sanat

Ünlü oyuncu 51 yaşında hayatını kaybetti: Ölüm nedeni belli değil! Çok sayıda yapımda rol almıştı

Gelen bir son dakika haberine göre ünlü oyuncunun genç yaşta hayatını kaybettiği duyuruldu. 51 yaşında hayatını kaybeden ünlü oyuncu, tiyatro ve seslendirme sanatçısı Başak Özel’in ölüm nedenin henüz belli olmadığı açıklandı. Vefat haberini ise Twitter üzerinden Oyuncular Sendikası duyurdu.

Herkesin çok iyi bildiği Kolpaçino: Bomba, Kimse Bizi Konuşmasın ve Sinsiran: Yasak gibi yapımlarla yakından tanından Başak Özel’in 51 yaşında hayatını kaybettiği duyuruldu. Ünlü oyuncunun ölüm nedenin henüz belli olmadığı da gelen bilgiler arasında.

ÖLÜM HABERİ TWİTTER ÜZERİNDEN AÇIKLANDI

Özel’in ölüm haberini Oyucular Sendikası, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Paylaşımda, “Meslektaşımız Başak Özel hayatını kaybetti. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Çok üzgünüz. Başımız sağ olsun” ifadeleri kullanıldı.

BAŞAK ÖZEL KİMDİR?

Sanat hayatına Ankara Sanat Merkezi’nde aldığı tiyatro kurslarıyla başlayan Başak Özel, daha sonra Ankara Sanat Tiyatrosu ve Ali Hünal Kabare Tiyatrosu’nda sahne aldı. Özel, çeşitli bankaların çocuk tiyatrosu topluluklarında, Ankara Halk Tiyatrosu ve Ankara Ekin Tiyatrosu’nda görev yaptı. Sanatçı, tiyatronun dışında  sinema ve dizilerde rol aldı.