Editörün SeçtikleriDünya

Son dakika İngiltere yasta! İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth öldü! Kraliçe 2. Elizabeth kimdir?

Gelen bir son dakika haberine göre İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in hayatını kaybettiği duyuruldu. Son dönemlerde sağlık sorunu yaşadığı belirtilen kraliçeye ilişkin ölüm senaryolarına dair söylentiler bile bulunuyordu. Peki, Kraliçe 2.  Elizabeth kimdir?

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada, “Kraliçe’nin doktorları majestelerinin sağlığı konusunda endişeli ve tıbbi gözetim altında kalmasını tavsiye etti” ifadeleri kullanıldı. Kraliçe’nin dört çocuğu ve torunlarının Balmoral Kalesi’ne geldiği duyuruldu. İngiltere Başbakanı Liz Truss “Tüm ülke Kraliçenin durumunu endişeyle takip ediyor. Tüm iyi dileklerim şu anda Kraliçe ve ailesiyle birlikte” ifadelerini kullandı.

Ölüm haberine ilişin açıklama az önce RTÜK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Uslu tarafından yapıldı.

GEÇEN SONBAHARDAN BU YANA HAREKETLİLİK SORUNLARI YAŞIYOR

96 yaşındaki İngiltere Kraliçesi Elizabeth, geçen sonbahardan bu yana hareketlilik sorunları yaşıyor ve düzenli olarak baston kullanıyor.

Kraliçe 2. Elizabeth, sağlık sorunları nedeniyle son dönemlerde parlamentonun açılışı ve tahta çıkışının 70’inci yılı (Platin Yıl Dönümü) kutlamaları gibi çeşitli etkinliklere katılamamıştı.

Kraliçe, 6 Eylül günü İngiltere’nin yeni Başbakanı Liz Truss ile görüşmüştü. Kraliçe, Liz Truss’a hükümeti kurma görevini vermiş ve böylelikle Truss, resmen İngiltere’nin yeni Başbakanı olmuştu.