Gündem

Ankara İstanbul İzmir dikkat! Çok sayıda il için turuncu alarm verildi: Çok hızlı düşecek bir an önce tedbir alın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Kastamonu, Sinop, Giresun ve Trabzon için sarı kodlu uyarı yapılırken Samsun, Ordu, Rize ve Artvin için de turuncu kodlu uyarı yapıldı. Ayrıca Türkiye’nin kuzeyinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacağı belirtilerek İstanbul’da ise bugün havanın parçalı bulutlu, bazı bölgelerde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği vurgulandı. Ayrıca sıcaklıkların 2 ila 6 derece azalması ve mevsim normallerinin altına inmesi beklendiği duyuruldu.

SAĞANAK YAĞIŞ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, Marmara’nın güney ve doğusu, Karadeniz, Batı Akdeniz’in iç kesimleri başta olmak üzere Afyonkarahisar, Konya, Aksaray, Kars ve Ardahan bölgelerini yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Söz konusu duyuruda yağışların Samsun, Giresun ve Sinop çevreleri ile Kastamonu’nun kuzeyi, Giresun’un doğu, Trabzon’un batı ve doğu ilçelerinde kuvvetli, Rize, Artvin’in kuzeyi, Ordu çevreleri ile Samsun’un doğusunda yer yer şiddetli olması beklendiği belirtildi.

SICAKLIKLAR ÇOK HIZLI DÜŞECEK

Hava sıcaklıkların da 2 ila 6 derece azalacağı, kuzey kesimlerde mevsim normalleri altına, diğer yerlerde mevsim normalleri civarına ineceği belirtilerek Kastamonu, Sinop, Giresun ve Trabzon için sarı kodlu uyarıda bulunurken Samsun, Ordu, Rize ve Artvin için de turuncu kodlu uyarı yapıldı.

İSTANBUL’DA HAVA NASIL?

İstanbul’da bugün havanın parçalı yer yer çok bulutlu, bazı bölgelerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bununla beraber hava sıcaklıklarının da 2 ila 6 derece azalacağı, mevsim normalleri altına ineceği ifade edildi.

İstanbul’da Pazartesi ve Salı günü hava sıcaklıkları en düşük 20 en yüksek 26 olması bekleniyor. Çarşamba günü hava sıcaklıkları en yüksek 27 olurken cuma günü 29 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor.