Gündem

Cumhurbaşkanının Sözleri Tartışma Konusu Oldu

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün tahliyesinin ardından Cumhurbaşkanının söylediği sözler tartışma konusu oldu.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara temsilcisi Erdem Gül, Milli İstihbarat Teşkilatına ( MİT) ait tırların içindeki mühimmatı göstererek devlet sırrını aşikar ettikleri gerekçesiyle yargılanarak hapis cezasına çarptırıldılar. Dündar ve Gül, Anayasa Mahkemesinin 26 Şubat gecesi verdiği kararla tahliye oldular. AK Parti cephesinde karara çok sert tepkiler geldi. Anayasa Mahkemesi’nin kararı yargı gaspı olarak nitelendirildi. verilen karar hakkında Anayasa Mahkemesi’nde henüz bir açıklama yapılmadı. Konu toplumu da ikiye böldü bazıları kararı olumlu karşılarken bazıları da kararın Anayasa Mahkemesi’nin yetki aşımı olarak nitelendirdi.

Ancak en fazla tartışılan konu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ” Kararı tanımıyorum ve onaylamıyorum” açıklamaları oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün tahliyesine sert tepki gösterdi.

Muhalefet cephesinden gelen açıklamalarda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eleştirildi. Yapılan değerlendirmelerde ne olursa olsun Anayasa Mahkemesi’nin kararının tartışılmasının yaratacağı olumsuzluklar açıkça ifade edildi. Devletin başındaki Cumhurbaşkanının bu şekilde açıklama yapmasının doğru bulunmadığı belirtildi.

Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılamalarının devam edeceği kaydedildi. Dündar ve Gül bu yargılamaların sonuçlarına göre tamamen tahliye olacaklar ya da tutukluluk hallerinin devamına karar verilecek. Konu ilerleyen günlerde netlik kazanacak.