Ales

ALES İlkbahar Dönemi Yorumları ( Kolay Mıydı Zor Muydu ? )

 2016 ALES İlkbahar Dönemi için heyecanlı bekleyiş sona erdi ve söz konusu sınav yapıldı. Sınavın öncesi ve sonrasında kamupersoneli.net olarak siz değerli ziyaretçilerimizi her konuda bilgilendirmeye gayret gösterdik. Sınav hakkında düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Sizce 2016 ALES İlkbahar Dönemi Zor Muydu? Kolay Mıydı?

Sizce sınav zor muydu? , Kolay mıydı? Her zaman olduğu gibi sınav hakkında tüm düşüncelerinizi dikkate alıyoruz.

Hatalı Soru Var Mıydı?

2016 ALES İlkbahar Dönemi hakkında tüm düşüncelerinizi bizimle paylaşın. Sorular ve cevapları sınava giren diğer adaylarla paylaşabilirsiniz.

Sınav esnasında karşılaştığınız herhangi bir usulsüzlük ya da hatalı uygulama söz konusu oldu mu ? Bu konudaki yorumlarınız neler? 

2016 ALES İlkbahar Dönemi 09:30’da başladı ve 150 dakika sürdü. Sınav için başvurular 17-30Mart 2016 tarihleri arasında yapılmıştı. 

Peki sınav hakkında ki görüşleriniz neler ? Sizlerde yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz. Yorumlar alt taraftan yapılmaktadır.

Kamupersoneli.net / Ankara 

Bir Yorum

  1. Sürw yetersiz. Çözülebilcek sorular ancak o süreyle mümkün degil yetiştirmek.

  2. 2016 ales sınavını hazırlayanları tebrik ederim, sınav cehennem şubesinde hazırlanmış, maşAllah o nasıl matematik sorularıydı yahu . Hayır y.lisans zaten umrumda degilde işte askerlikten dolayı ugraşıyoruz. Sınavda patlayan şekerler acınızı paylaşıyorum :)

  3. Geçmiş yıllara göre sorulan sorular oldukça zaman alıcıydı.

  4. 'Sinav kolaydi ama sure yetmedi'bu cumlede gecen ironiyi bulunuz…yahu arkadas bir sinav kolaysa zaten sureyi zamaninda kullanirsin..herneyse benim yorumum zordu 2013 ales 83 falandi bu 74 gelirse iyi.bence bu yorum daha objektif okuyan arkadaslar adina…

  5. Turkce de anlasilmasi cok zor paragraflar vardi matematik de cok ugrastiriciydi tabiki de yetismedi

  6. o sözel soruları değil felsefe soruları gibiydi insaf o kadar da zor olmaz ki bbir sorun on kere okunur mu Allahtan mantık kolaydi belki oradan kapatırız açığı genel olarak çok zorlandım ve nerdeyse çıkıp gidecektim sınavdan ama ona da izin yoktu ayrıca 80 tl alıyorsunuz şeker yok bu nedir :)

  7. Matematik özellikle kısa soru uzun çözüm ve kafa karıştıran tipte. Böyle sınav mi olur …

  8. Türkçeyi ful yapan biri olarak bence Türkçede çok 2 sık arasında kaldım ilk 10 soruyu işaretlemek sonradan döndüm matematik çalışana kolaydı. Zaman çok yetersizdir türkçe yuzunden

  9. Sozel sorularinin bazilarinin cevaplarini bulmak imkansizdi tam bir rezalet

  10. şeker bile vermedi bu sefer ösym :) bari sorular kolay olsaydı:((

  11. Matematikte bi sözelci için yapılabilecek soru azdı sözellerde kafa karıştırıcıydı.

  12. Matematikte mobilyacı sorusunda cevap şıklarda yoktu 465 i bulamadım 475 işaretledim

  13. Çok kolaydı sorular. Özellikle mantık soruları 8 soruyu 3 dk da çözdm. Oda zaman kazandırdı. Ama mat1 de bir soru vardı 3 6 9 yaşındaki kardeşler 3 yıl sonra aynı parayı alsalar küçük kardeş 15 tl fazla alır diyo onu yapan var mı?

  14. Neden bu kadar zor soruyorlar matematik çok kasmislar ama amaç ne anlamadım

  15. sınav aşırı zordu, sınav kolaydı ama süre yetmedi diyenler ilk defa girenle oluyor.bir iki soru hatalı bence,ösym benim o sorularda kaybettiğim zamanın ve puanı hiç hesab etmeyecek tabi.yazıklar olsun

  16. Acikcasi yaptim mi yapmadim mi onu bile anlayamadim. Matematik sanirim zordu. Cunku ilk bakista cozemeyince afalladim ve korkuya kapildim bilgimden suphe ettim. Turkce onceki haline gore zor sayilabilir ama aslinda hepsi dogruyla yanlisi net.bir sekilde ayirt edebilenleri olcuyordu.

  17. 3 seferdir cok kasıyorlar aleste. Sozel 1 gecen seferkine gore hafif kolaydi. Sayisal 2 anlasilmiyordu yapamadikca bosveriyor insan,psikolojisi bozuluyor.

  18. hızlı okumakla övünen bi insan olarak, gözetmenin 5 dk kaldı demesiyle nasıl ya hayretim herkesi şarşırtmış olmalı. okumak, yorum yapmak, anlamamak ve tekrar tekrar okumak. nasıl bi sözel soruları idi.. say1in yarısında kaldım hele. resmen rezalet.

  19. 3 kardeş sorusunu yaptım 270 buldum inşAllah doğrudur.8 aylık hamile girip 82 almıştım ama bu sefer zor gibi

  20. Evet Ayşe yaptım ben.
    Şöyle olacaktı:
    3 6 9 diye oranla alınca küçük kardeş 3/18ini alıyor
    6 9 12 diye oranlayınca 6/27 sini alıyor.
    Toplam paraya A dersek;
    A3/18 +15=A6/27
    A=270 Çıkıyor

  21. Say1 deki birim kareli beyaza boyanmış 69lu soruyu çözen var mı?bir kenarı tahta bloğa gelen ve köşegrnler siyaha boyanmıştı…

  22. 160 soruya 150 dk verilmesi başlı başına bir saçmalık. Hele ki o Türkçe paragraflarından sonra. Zaman yetmedi sorular uzun ve düşündürücüydü. Cevaba ulaşmak için bir dakikadan fazla zaman gerekiyordu. Yani zaman yetmedi okumadığım çok soru vardı.

  23. insanlar bu kadar stresliyken o kadar zor sormanın sebebi neydi ki?
    mat rezaletti türkçedeki paragrafları saymıyorum bile destan yazmış mübarek. Verdiğim emeğime mi acıyım, yoksa girdiğim strese mi, boşa giden 80 lirama mı?

  24. dgsye günde ortalama 300 soru çözerek hazırlanan biri olarak.sınava girme sebebim ales ve dgs sorularının benzer olması.naçizane görüşüm;sayısal 1 orta derece sözel 1 cümlelerin algılanması zor sayısal 2de her zamanki gibi sayısal 1 in bi tık üstü zorlukta idi.genel değerlendirmem orta derece bir sınavdı.

  25. MAT 1 VE MAT 2 ZORDU AYRICA SORULAR ÇOK UZUUUUNNN ZAMAN YETMİYO…

  26. Ayşe hanım 160 değil, 120 soru çözmeniz gerekiyor.Daha sınavdan haberiniz yok

  27. süre kesinlikle çok yetersiz..sözel de soru başına 1,8 dakika veriliyor.sorular zaten geneli itibariyle zordu ve uzundu. ..soruyu anlamak için tekrar okuduğunda kayıp başlıyor strese giriyor insan.bence süreye ilave en az 30 dakika daha gerekli.

  28. sorular aşırı derecede zordu özellikle sözel paragraflar sanki anlaşılmasın dıye özellikle seçilmiş

  29. apollo öpe öpe o askere gideceksin ciğerim . patlayan şekerlerden çok var orda hadi bakimm :)

  30. ALES'in hız sınavı oldugunu hatirlatmak istedim yoksa herkes akademisyen olurdu.

  31. matematik oldukça zordu türkçede zor diyor arkadaşlar ben yapmadım ama zorluktan kasıt bu sorulara bu zaman yeterli değildi soruları hazırlayanları bu sorularla sınava tabi tutsak hiçbirinin zamanı yettiştireceğini zannetmiyorum

  32. Turkcenin formatı hep böylemıydı daha önce giren arkadaşlar? hani sayısalcıyız tamam da bu turkce baya yds düzeyınde cevrılmış gıbıydı kım hazırlamıs o soruları nerden aklına gelmişse tebrık ederim

  33. Sayısalın mantık ve sözelim mantıkları bir öncekine göre daha anlaşılırsın sözell 1 beklediğimden daha basıtti 2-3 soruda takıldım bi ama süre aşırı yetersiz o soruları yetiştirmek için 600 sayfalık bir roman okumak lazım

  34. Evet ales hız sınavi değil yetenek sınavı. Dikkat ederseniz yalnızca genel yetenek soruları mevcut evet zaten hepsini çözmeye zaman yetmez ancak önceki yıllarda en azından sayısal 1 bölümünden zaman kalıyordu. Böylece daha fazla sozel sorusu cozulebiliyordu. En az 30 sozel 1 sorusu say1 ve say2 zamanım yeterken bu sınavda sozele bakmaya firsatim olmadı. Ayrıca akademisyen olmak için tek şart ales değil.

  35. Benim icin 65 70 arasi almam gerekli 40 tane turkce 25 falan say1 14 tanede say 2 yaptim yetiatiremedim malesef

  36. Sorular gerçekten çok zordu. O zorluğa o süre azdı. Ya sorular daha kolaylaşsın ya da daha fazla süre verilsin.

  37. Sınav çok zor değildi ama süre çok yetersiz eşit ağırlığım sözel1 ile sayısal1 i ni hepsini yaptım sayısal2 ye geçtiğimde 15 dakikam kalmıştı sayısal2 den 10 soru çözebildim sadece yetiştiren varsa helal olsun cidden

  38. Sözel 1 soruları kolaydı ama Sayısal zordu. Zaman çok yetersizdi.

  39. Sorular normal zamanda yapılabilir nitelikte lakin sınav sıtresi ve az süreyle bu çok zor genel anlamda sorular çok zordu

  40. Sinav kolay ama süre yetmedi ironisi söyle birsey sanırım sadece göz yaniltmasi
    Soruya bakıp geçmek madem kolaydı cozseydini

  41. Sayısal2 bölümünde 31. Sorunun hatalı olduğunu düşünüyorum. En büyük kodlama A şıkkı olmasına rağmen cevap anahtarı D şıkkını gösteriyor çok mantıksız bariz hata