Diyanet Personeli

2016-2017 Kur'an Kursları Geçici Öğreticilik Sınav Sonuçları Açıklandı

İlçe Müftülükleri, Kur’an kurslarında öğretici ihtiyaçlarını geçici öğretici alımlarıyla karşılar. Geçici öğreticilerin alımları bazı yazılı/sözlü sınavlarla yapılır. Sınav için başvuru tarihleri İl Müftülükleri tarafından açıklanır, müracaatlar ise ilçe müftülüklerine yapılır. 

Geçici Kur’an Kursu öğreticiliği sınavlarına en son KPSS ve DHBT sınavından en az 60 almış olan adaylar başvuru yapabilir. Geçici öğreticiliğe müracaat etmek isteyenler, dilekçe, diploma nüfus cüzdanı fotokopisi, KPSS sonuç belgesi, varsa hafızlık belgesi gibi belgeleriyle şahsen başvuru yaparlar.

Geçici Kur’an Kursu öğreticiliği için sınav İl Müftülüklerinde yapılır. Sınav sonuçları ise İl Müftülüklerinin web sitesi üzerinden ilan edilir. Yerleştirmeler, en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere yapılır.
İstanbul Müftülüğü’ne bağlı ilçe müftülüklerinde geçici Kur’an öğreticisi alımı için yapılan sınav sonuçları, İstanbul İl Müftülüğü web sitesi üzerinden yayınlandı. Adaylar sınav sonuçlarına T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak ulaşabilecekler.