Genel

Önce Başvuran KOSGEB’den Desteği de Önce Alır! Acele Etmekte Fayda Var, Hibe Ödemelerinde Son Başvuru Tarihi Çok Yaklaştı!

Küçük ve mikro ölçekli işletmelere yaptığı destek ödemeleriyle bilinen Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), bir süredir devam ettirdiği Hızlı Destek Programı kapsamında bir ödeme döneminin daha kapılarını araladı. Hem istihdamı artıracak hem de işletmelerin giderlerini karşılayacak bir program ile mikro ve küçük işletmelerin karşısına çıkan KOSGEB, her yeni personel için 100 bin TL faizsiz ve komisyonsuz kredi ödemelerine başladı.

Başvurularda Son Gün 10 Ağustos

Başvuruları kendi web sitesinde yer alan “e-Hizmetler” sekmesi üzerinden alacağını duyuran KOSGEB, Hızlı Destek Programı kapsamında dördüncü dönemin startını verdi. Mikro ve küçük işletme boyutundaki işletmelerin 10 Ağustos’a kadar başvuru yapması halinde bu yaz üniversitelerden ve mesleki veya teknik liselerden mezun olan kişileri istihdam etmesi karşılığında iki yıl geri ödemesiz krediler vereceğini açıkladı. Şartları sağlayan işletmeler, kredilerini 28 Eylül 2022 tarihine kadar kullanabilecek.

Erkek İstihdam 100 Bin, Kadın İstihdam 110 Bin TL

Mikro işletmelerin en fazla 2, küçük ölçekli işletmelerin ise en fazla 5 personeline kadar personel başı 100 bin TL kredi sağlayacak olan KOSGEB, bu yaz üniversitelerden ve mesleki veya teknik liselerden mezun olan kişilerin erkek olması halinde personel başına 100 bin TL; kadın olması halindeyse personel başına 110 bin TL kredi verileceğini duyurdu.

Krediler 2 Yıl Geri Ödenmeyecek

KOSGEB’in Hızlı Destek Programı kapsamında verilecek olan bu krediler, tam 2 yıl boyunca geri ödenmeyecek. İki yılın sonunda geri ödemeleri dört ayda bir olmak kaydıyla 6 eşit taksitle alacak olan KOSGEB, son 12 aydaki ortalama istihdamını koruyan işletmelere destek verecek.