Editörün SeçtikleriDünya

Dünya yeniden alarma geçti: Vakalar patladı! Maske ve kapanma kararı alındı

Tüm dünyada koronavirüs vakaları yeniden artış göstermeye başladı. Omicron’un alt varyantlarından olan BA.4 ve BA.5 kaynaklı artış herkes tarafından tedirginlikle karşılandı. Gelen bir son dakika haberine göre Çin’deki bir kent kapanma kararı alırken, Avrupa vakalardaki artış sebebiyle yeniden maske kararı almaya hazırlanıyor. Detaylar haberimizde..

Fransa’da koronavirüs vakaları hızlı bir şekilde artıyor. Ülkede gelen son rakama göre son 24 saat içerisinde 206 bin 554 yeni vaka tespit edildi.

Tüm dünya yaza hazırlanarak tatil planları yapmaya başlamıştı. Ancak pek çok ülkeden gelen haberlere göre vakalarda artış başladı. Peki, tüm dünya maskeleri çıkarmış tatil yaparken, vakalar hızla artar mı? Yasaklar ve kısıtlamalar geri gelir mi?

İLK KAPANMA KARARI GELDİ

Salgının başlangıç noktası olarak gösterilen Çin kapanma kararı aldı. Çin’in Xi’an kentinde yaklaşık olarak 13 milyon kişi bulunuyor. Pazartesi günü 18 yeni vaka çıkması üzerine kent genelinde kapanma kararı alındı.

Avrupa’yı da hızlı bir şekilde etkisi altına alan alt varyantın da ilk olarak Çin’de ortaya çıktığı açıklandı. 18 vaka az gibi gözükse de aylardır 0 vaka politikası güden şehirde paniğe neden oldu.

İNGİLTERE’DE ALARMA GEÇTİ

Bir diğer haber de İngiltere’den geldi. Aktarılan son bilgiye göre 2 alt varyantın hızlı yayılması İngiltere’deki vakaların artmasına neden oldu. Uzmanlar özellikle kapalı alanlarda yeniden maske takılmaya başlanması gerektiğini söylüyor.

KAPANMA KARARI

Almanya’da vakalar son 2 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Vakaların genel olarak 2 alt varyant olduğu açıklandı. Alman yetkilileri şu anda bir karar almayacaklarını önlemlerin sonbaharda artırılacağını belirtti. Ülkede pek çok yasak kalksa da özellikle toplu taşımadaki maske yasağı halen devam ediyor.