Teknoloji

SEO hizmeti ile Web Sitenizi Zirveye Taşıyabilirsiniz

SEO,  web sitelerinin organik trafik elde etmesi ve arama motoru sıralamalarında üst sıralarda yer alması amacıyla arama motoru kriterleri göz önünde bulundurularak optimize edilmesi sürecidir. Doğru planlanan ve uygulanan SEO süreci sonucunda kullanıcılar yaptıkları arama motoru sorgulamalarıyla en doğru bilgiye ya da hizmete ulaşabilir.

SEO tarafından tüm süreçlerin eksiksiz ve doğru bir şekilde uygulanmasıyla birlikte internet siteleri hedefledikleri başarıyı elde edebilirler. Bununla birlikte yanlış ya da etkisiz SEO çalışmalarının gerçekleştirilmesi günümüzde pek çok bireysel ve kurumsal işletmenin ve markanın çevrim içi ortamlarda istedikleri noktaya erişmesini önleyen etkenlerin başında gelir.

Atalay Sıdar ve uzman ekibi ile hizmet veren Simur Digital her bir marka özelinde bütçe ve hedeflere uygun SEO çalışmaları planlamakta ve süreci titizlikle gerçekleştirmektedir. Diğer yandan Simur Digital’in deneyimli isimlerden oluşan profesyonel ekibi iş ortaklarıyla etkili ve yakın bir iletişim kurmaya özen gösterir. SEO konusunda yeterli bilgiye sahip olmamaları halinde iş ortaklarını en doğru şekilde bilgilendirerek doğru yönlendirmeler yaparak en faydalı sonuçlar elde edilmesini sağlar. Aynı zamanda ilgili markanın SEO konusundaki eksikliklerini tespit ettikten sonra gerekli düzenlemeleri yapar. Bu sayede Simur Digital iş ortaklarının web sitelerinin daima SEO kriterlerine uygun ve güncel bir şekilde hizmet vermeye devam etmesini sağlar.

SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

İnternet sitelerinin arama motorlarında daha başarılı performanslar sergilemesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların tümü SEO hizmeti kapsamında yer alır. Günümüzde farklı ölçeklerdeki haber sitelerinden e-ticaret markalarına kadar pek çok web sitesi arama motoru sonuçlarının üst sıralarındaki yerini SEO çalışmalarına borçludur. SEO hizmeti kapsamında web sitelerinin anahtar kelimeleri tespit edilir. Arama motoru sıralamalarında ilk sayfada yer alması için gerekli çalışmalar yapılır. Böylece web sitesinin organik ziyaretçi trafiğinin ve satış oranlarının yükselmesi sağlanır.

SEO hizmeti web sitelerinin arama motorlarında yükselmesinde kritik öneme sahiptir. SEO hizmeti herkes tarafından bilinmeyen ancak son derece önemli ve mutlaka profesyonelce gerçekleştirilmesi gereken bir hizmet alanı olarak tanımlanabilir. SEO hizmeti sunulan kurumsal markaların SEO hizmeti sürecini sağlıklı bir şekilde ilerletebilmesi için SEO sürecinin nasıl ilerlediği hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.

Anahtar Kelime Analizi

Anahtar kelime analizi süreci sayesinde web sitesini hitap ettiği sektörde yüksek aranma hacmiyle ön plana çıkan, siteye organik trafik ve geri dönüşüm sağlayacak kelimelerin tespit edilmesi hedeflenir. Markaların istekleri doğrultusunda gerçekleştirilecek olan anahtar kelime analizi sürecinde istenilen hedef kelimeler seçildikten sonra markanın istediği anahtar kelimeler ayrıştırılarak listelenir. Belirli SEO araçlarının kullanılmasıyla anahtar kelimeler ve yazılacak olan içerikler tespit edilir.

İçerik Optimizasyonu

Anahtar kelime analizi sürecinden sonra elde edilen anahtar kelimeler hizmet içeriği ve blog yazısı gibi farklı içerik türlerine göre ayrılır. Bu aşamada amaç anahtar kelimelerin kullanılmasıyla üst düzey kalitede içerikler oluşturulmasıdır. Google Panda Algoritması’nın aktif olması çevrim içi paylaşılan içeriklerin önemini artırmıştır. Çünkü internet ortamında araştırma yapan kullanıcıları istedikleri hizmete ya da bilgiye ulaşmasının yolu kaliteli içeriklerden geçer.

Rakip Analizi

Rakiplerin web sitelerine trafiği hangi içerikleri aracılığıyla aldığı, hangi anahtar kelimeleri kullandığı, backlink stratejisi ve aylık organik trafiği SEO sürecinin en önemli aşamalarından olan rakip analizinin temelidir. Bu açıdan değerlendirildiğinde rakip analizi sürecinin markaya özel SEO yol haritasının oluşturulmasını sağladığı ifade edilebilir. Rakip analizi sayesinde rakiplerin SEO stratejilerinin doğru ve yanlış, güçlü ve zayıf yönleri tespit edilir. Analiz yapıldıktan sonra elde edilen sonuca göre markanın ilerleme stratejisi kararlaştırılır.

Site Analiz

Web sitesinin arama motoru sıralamalarında gösterdiği performansı etkileyen kriterler site analiz çalışmalarının ardından belirlenir. Bu kapsamda ilgili web sitesinin SEO kriterleriyle uyumlu olup olmadığı belirlenir. Bu kapsamda markanın arama motoru sıralama sonuçlarında düşüş yaşama nedeni ya da performansının neden yeterli olmadığı kolayca tespit edilir. Site analiz sürecinde web sitesindeki eski içerikler, meta başlıkları, meta açıklamaları, mobil uyumluluk, kullanıcı deneyimi ve kod yapısı gibi SEO kriterleri kontrol edilir. Kontrollerin ardından web sitesinin performansını doğrudan etkileyen hatalar ve düzeltilmesi için yapılması gereken çalışmalar belirlenir.

Site İçi Optimizasyon

Site analiz süreciyle belirlenen hataların ve eksikliklerin giderilmesi için gereken çalışmalar site içi optimizasyon aşamasında yapılır. Arama motorlarından gelen kullanıcıların web sitesinde aradığı içerikleri bulması ve gezinebilmesi için web sitesi kullanıcı dostu olmalıdır. Site içi SEO çalışmalarıyla hedef kitlenin söz konusu web sitesine bağlılık duyması, ziyaret etmesi ve web sitesinde daha fazla zaman geçirmesi hedeflenir. Arama motorlarında hedeflenen performansın sergilenebilmesi için site içi optimizasyon çalışmaları titizlikle planlanmalı ve uygulanmalıdır.

Site Dışı Optimizasyon

Web sitesine dışarıdan gerçekleştirilecek müdahalelerin tamamı site dışı SEO olarak adlandırılır. Site dışı SEO çalışmaları arama motoru sıralamaları üzerinden ciddi düzeyde etkiye sahiptir. Site dışı optimizasyon sürecinde yorum, profil, tanıtım yazısı gibi backlink türleri yer alır.