EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

Son dakika bugün resmen başladı! Aile Bakanlığı hesaplara 600 TL yatırıyor! Yıllık 7.200 TL alınacak: Hemen e-Devletten bakın

Yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasının hedeflendiği ‘Türkiye Aile Destek Programı’ başvurularının başladığı belirtildi ve hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları bulunduğu vurgulandı.

DETAYLAR PAYLAŞILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bir açıklama yaptı ve ‘Türkiye Aile Destek Programı’ ile ilgili olarak aylık 450, 550, 600 lira şeklinde 3 ayrı ödeme yapılacağını, yapılan yardımın yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişeceğini ifade etti. Ayrıca Bakan Yanık açıklamalarında “Bunu 12 ay boyunca süreli ve düzenli yapmış olacağız” ifadelerine yer verdi. Türkiye Aile Destek Programına başvurular nereden ve nasıl yapılacak? Detayları okuyucularımızla paylaşıyoruz.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Başvuruların e-devlet üzerinden yapılacak. e-devlet uygulamasını kullanmayanlar sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarına başvurabilecek. Bunun yanı sıra onu da bilmemeleri halinde Bakanlığın herhangi bir kurumuna veya kuruluşuna gittiklerinde nereye, nasıl başvuru yapmaları gerektiği konusunda yönlendirileceği aktarıldı.

YILLIK 7 BİN 200 TL ÖDEME

Türkiye Aile Destek Programı’ndan yararlanacak haneler gelir durumlarına göre belirlenecek. Haneler destek paketinden 12 ay boyunca süreli ve düzenli alabileceği belirtilerek aylık 450, 550, 600 lira olmak üzere üç segmentte destek verileceği ödemelerin yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişeceği aktarıldı.

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Türkiye Aile Destek Programı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı:

“Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ile dar gelirlerinin alım gücünü daha da artıracağız. Aile destek programları Haziran’da başlıyor. 2.5 milyon haneye 2.5 milyar tahsis ettik. Desteklerin kapsamını genişletecek çalışmaları sürdürüyoruz.”