Ekonomi

Emeklilere Temmuz’da 3 maaş birden geliyor! Bu yöntemle emekliler zam üstüne zam alabilecek!

Temmuz ayında memur ve emekli vatandaşların maaşına zamlar yansıtılacak. Bilindiği üzere memur ve emekli zammı Türkiye’de 6 ayda bir olmak üzere, yılda iki kez uygulanıyor. Bu zam oranları ise her yıl, birinci ve ikinci 6 aylık dönemlerdeki enflasyon oranlarına göre belirleniyor. Belirlenen zam oranları 6 ayın sonunda maaşlara yansıtılıyor ve bu düzenlemeler Ocak ve Temmuz aylarında gerçekleştiriliyor. Bu yıl Temmuz ayında yüksek enflasyon rakamlarından dolayı zam oranının da yüksek olması bekleniyor. Öte yandan Temmuz ayında emekli vatandaşları bir de ek ödemeler bekliyor. Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte emekli vatandaşlar kurbanlık parası da alabilecek. İşte detaylar…

Emekliye Bayram İkramiyesi

Emekli vatandaşlara 2018 yılından bu yana Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez ikramiye ödemesi veriliyor. 2021 yılında 1.000 liradan 1.100 liraya yükseltilen bu ikramiyeler, bayram öncesinde emekli vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Bu yıl Kurban Bayramı öncesinde emekli bayram ikramiyesini alacak olan emekli vatandaşlar, Temmuz ayındaki yasal zamla birlikte çifte zam almış olacak. Öte yandan emekli vatandaşların bir de bankalardan nakit promosyon alma hakkı bulunuyor.

Bankalarda Nakit Promosyon Ödemeleri

Bankalar, emekli maaşını 3 yıl taahhüt ile kendi bankalarına taşıyan emekli vatandaşlara 3 yıl için bir defaya mahsus olmak üzere nakit promosyon ödemeleri yapıyor. Bu ödemeler, bankaların belirlediği hizmet şartlarına göre değişebiliyor ancak ödemelerde taban fiyatlar 500, 625 ve 750 TL seviyelerinden başlıyor. Emekli vatandaşların bir aylık net maaş miktarına göre değişebilen bu ödemeler ayrıca bankalara göre 2.500 TL’ye kadar da yükselebiliyor. Bu yıl Temmuz ayında nakit promosyonu da değerlendirecek olan emekliler, böylece neredeyse 3 maaş birden almış olacak.