Editörün SeçtikleriGündemPolitika

AK Parti kulisleri hareketlendi: Erken seçim için tarih paylaşıldı! Seçim ne zaman?

Tüm Türkiye 2023 seçimine odaklanmış durumda. Muhalefet seçime ilişkin yaptığı her açıklamasında seçimin erken olacağını belirtiyor. Ancak hükümet ise seçimin tam zamanında olacağını söylüyor. Fakat bugün gelen bir son dakika haberine göre hükümete yakın bir gazete erken seçim için kulislerde konuşulan tarihi duyurdu.

AK Parti kulislerinin erken seçimi konuştuğu iddia edildi. 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması planlanan seçimin 1 ay erkene çekilerek 14 Mayıs tarihinde yapılabileceği konuşuluyor.

Konuya ilişkin haber Türkiye Gazete’si tarafından duyuruldu. AK Parti cephesi her seçim konusunda seçimlerin zamanında olabileceğini söyledi. Ancak son dönemlerde seçimlerin bir ay erkene alınarak 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılmasına dair konuşmaların olduğu iddia edildi.

5 YIL DOLMASINDAN ÖNCEKİ PAZAR GÜNÜ YAPILMASI GEREKİYOR

Seçim Kanunu’na göre bir önceki seçimin tarihinden itibaren 5 yılın dolmasından önceki son Pazar günü seçimlerin yapılması gerekmektedir. Bu sebeple 24 Haziran 2018 tarihinden yapılan seçim ele alındığında 5 yıl sonraki seçimler 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması gerekecek.

Bu karar Meclis ile birlikte daha da erkene çekilebilecek. AK Parti tarafından da seçimlerin 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması değerlendiriliyordu. Fakat son günlerde bu tarihin 1 ay önce çekilebileceği ve seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılabileceği iddia ediliyor.

SEÇİMLERDE İKİNCİ TUR ÇALIŞMASI

Aynı zamanda AK Parti’de seçim için öne çıkan tarihin 14 Mayıs olduğu belirtiliyor. Her ihtimale karşın ikinci tur ihtimale karşı tedbir alınacağı ve çalışmaların ona göre yapılacağı ifade ediliyor. AK Parti kaynkaları, temmuz ayı itibarıyla tatil sezonunun başlayacağı büyükşehirlerden Anadolu’ya ve yazlık yerlere gidişlerin artacağı ve sebeple seçime katılım azalabileceği ihtimali değerlendiriliyor.