Editörün SeçtikleriEğitimSınavlar

YKS 2022’ye girenler dikkat! ÖSYM son dakika duyurdu! Açıklandı

Milyonlarca öğrenci hafta sonu üniversite sınavında ter döktü. Cumartesi günü düzenlenen YT sınavı sonrasında öğrenciler cevaplarını kontrol etmek amacıyla YKS temel soru kitapçıkları ve cep anahtarlarının açıklanmasını bekliyordu. ÖSYM tarafından son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamaya göre hafta sonu düzenlenen sınavların kitapçıkları ve cevap anahtarları açıklandı.

ÖSYM açıklamasını Twitter üzerinden duyurdu. Yapılan açıklamada TYT sınavının ve AYT sınavının dışında Yabancı Dil Testlerinin de soru kitapçıkları ve cevap anahtarları öğrencilerin erişimine açıldı. İlgili link haberimize eklendi.

YKS SORULARI VE CEVAPLARI 2022 (TYT, AYT, YDT)

Öğrenciler, TYT ve AYT oturumlarında Türkçe, Matematik, Geometri, Edebiyat, Coğrafya, Fizik, Kimya, Biyoloji, Felsefe,  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi gibi birçok dersten sorulara yanıt verdi. YDT’de ise İngilizce, Almanca, Arapça gibi yabancı dil sorularını cevapladı.

KİTAPÇIKLAR VE CEVAP ANAHTARI YAYIMLANDI

Öğrenciler için TYT ve AYT oturumlarına ait soru kitapçıkları ve cevap anahtarları az önce yayımlandı. Ulaşmak için BURAYA TIKLAYIN

2022 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tüm Türkiye’de 18-19 Haziran tarihleri arasında düzenlenen 2022 YKS sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak. Açıklama ÖSYM’nin resmi web sayfasından alınmıştır.