DünyaGündem

İtalya’daki Türklerden Acı Haber Geldi! Hepsi Feci Şekilde Can Vermiş

İtalya’da dün kaybolan 4’ü Türk 7 kişinin bulunduğu helikopterin yeri tespit edilirken, 4’ü Türk 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

İtalya’nın Lucca kentinde kalktıktan sonra radardan kaybolan, içinde 4’ü Türk 7 kişinin bulunduğu helikopteri arama çalışmalarının, gece verilen aranın ardından güneşin doğmasıyla yeniden başladığı bildirildi. İtalya İtfaiyesi (Vigili del Fuoco), Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Toskana ve Emilia Romagna bölgeleri arasındaki dağlık alanda çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Yeri Belirlendi

İtalya’nın Modena bölgesinde, 9 Haziran’da içinde 4’ü Türk vatandaşı 7 kişiyle birlikte kaybolan helikopterin yeri belirlendi. Arama çalışmalarına katılan Ulusal Alp ve Speleolojik Kurtarma Kolordusu yaptığı açıklamada helikopterin Cusna Dağı’nda olduğunu duyurdu. Açıklamada “Kayıp helikopterin Cusna Dağı’ndaki konumu belirlendi. Farklı kurumlardan kurtarma görevlileri bölgede bulunmaktadır” denildi.

Toskana-Emilian Apenin bölgesinde kaybolan helikopterde Eczacıbaşı Holding’in 4 yöneticisi, 2 Lübnan vatandaşı ve 33 yaşındaki helikopterin pilotu Corrado Levorin bulunuyordu.

Cansız Bedenlerine Ulaşıldı

Gelen son dakika bilgisine göre kaybolan 4’ü Türk olmak üzere 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Bakan Çavuşoğlu Teyit Etti

Çekya’da resmi ziyaret kapsamında bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çek Mevkidaşı Jan Lipavsky ile ortak düzenlediği basın toplantısında helikopterinin yerinin tespit edildiğini teyit etti.

Eczacıbaşı’ndan Açıklama Gelmişti

Eczacıbaşı Topluluğu da olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzdan 4 arkadaşımızın, Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kağıt teknolojileri fuarı için bulundukları İtalya’da bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır. İtalyan pilot ile birlikte içinde 7 kişinin bulunduğu helikopterin, Lucca’dan Treviso’ya gitmek üzere havalandığı ancak Modena civarında radardan kaybolduğu öğrenilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Şirket, konunun gerek İtalyan gerekse Türk makamlarıyla beraber yakından takip edildiğini bildirdi.

Fabrikaya Müşteri Götürüyordu

Helikopterin hijyen ve ev temizlik ürünleri üreticisi “Roto Cart” isimli bir firmanın müşterilerini fabrikaya taşıma hizmeti verdiği basına yansıyan haberler arasında yer aldı. Helikopterde bulunan 4 Türk’ün, Serhat Kenar, Altuğ Erbil, İlker Uçar, Arif Cez olduğu öğrenildi.

“Helikopterin Düşmediğine Eminiz” Denmişti

Firmanın yöneticisi Giuliano Gelain, ANSA’ya yaptığı açıklamada, helikopterin düşmediğine emin olduklarını çünkü helikopterde buna yönelik sinyal verici bulunduğunu ama böyle bir sinyalin hiç gelmediğini dile getirdi. Gelain, söz konusu helikopterin günde 2 kez tesislere müşterileri getirip götürdüğünü belirtti.

Türk Dışişleri’nden Açıklama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, İtalya’da 4 Türk’ün bulunduğu kaybolan helikoptere ilişkin yazılı açıklama yaparak “İtalya’nın Lucca kentinden havalanan ve içinde dört vatandaşımızın da bulunduğu bir helikopter ile dün radar teması kesilmiştir. İtalyan uzman ekiplerinin helikopteri arama kurtarma çalışmaları sürmektedir. Bu çalışmalar, Roma Büyükelçiliğimiz ve Milano Başkonsolosluğumuzca, İtalyan makamlarıyla temas halinde yerinde takip edilmektedir. Temennimiz, tüm yolculara ve mürettebata biran önce sağ salim ulaşılmasıdır. Kamuoyumuz gelişmeler hakkında bilgilendirilecektir” ifadelerine yer verdi.

Eczacıbaşı’ndan Açıklama

Helikopterin bulunması için çalışmalar sürdürülürken Eczacıbaşı Holding’ten bir açıklama daha yapıldı. Açıklamada, “İtalya’da Modena civarında radardan kaybolan ve içinde Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzda görev yapan dört arkadaşımızın da bulunduğu helikopteri arama çalışmaları, geniş bir ekip tarafından sürdürülüyor. İtalyan yetkililerin verdiği bilgiye göre arama çalışmaları, helikopterden en son alınan sinyaller ve güzergah doğrultusunda havadan helikopter ve dronelar, karadan ise resmi ve sivil arama kurtarma ekiplerinin yoğun çabaları ile yürütülüyor. Bölgeye giden Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve üst düzey yöneticilerimiz, Büyükelçimiz Ömer Gücük ile birlikte arama çalışmalarını yakından takip ediyorlar. Tüm dualarımız, arkadaşlarımızdan gelecek iyi bir haber için” ifadelerine yer verildi.