Editörün SeçtikleriDünyaEkonomiİş İlanları

KAÇIRMAYIN | Almanya, İngiltere ve Fransa milyonlarca işçi alımına başladı! En yüksek maaşı İngiltere veriyor! Başvurular nasıl yapılacak?

Her geçen gün zamlarla uyandığımız bu ülkede milyonlarca kişi yurt dışına gitmenin ve orada çalışmanın hayalini kuruyor. TÜİK’in yaptığı açıklamaya göre işsizliğin büyük bir kısmını yüzde 41 oranı ile genç kesim oluşturuyor. Gelen son habere göre Almanya, İngiltere ve Fransa milyonlarca işçi alımı yapacak. Başvurular başlamış olup, en yüksek maaşın da İngiltere’de verileceğinin altı çizildi. Peki, hangi meslekler için alım yapılacak? Detaylar haberimizde..

Mart ayındaki işsizlik oranı açıklandı. Buna göre 2021 yılındaki genç işsizlik oranı bu yılın mart ayına göre yüzde 5 arttı. Geçinmenin artık her geçen gün daha da zor olduğu ülkemizde ne yazık ki vatandaşların büyük bir kısmı farklı ülkelere yöneliyor. Salgının da artık tehdit olmakta da çıktığı bu günlerde bu tür araştırmalar hız kazanmış durumda.

EN ÇOK ALIM YAPAN 3 ÜLKE

Alımların en çoğunun şu an için 3 ülke için yapıldığı belirtildi. Alım yapan ülkeler Almanya, Fransa ve İngiltere olarak açıklandı. Bu ülkeler arasında da en çok maaş İngiltere’de veriliyor. İşte ülkelere göre verilen maaşlar ve alım yapılacak kişi sayısı..

ALMANYA 4 BİN EURO MAAŞ VERECEK

Almanya en çok alım yapan ülkelerin başında geliyor. Ortalama 1 milyon 500 bin işçi alımı yapılacak. Başta Türkiye olmak üzere pek çok ülkeden işçi alımı devam ediyor. Özellikle 5 ada dalda alımlar büyük hız kazandı. Maaşlar ise mesleklere göre değişmekte olup ortalama maaşların 4 bin euro civarı olduğu aktarıldı.

En çok alım yapılan meslekler arasında teknik eleman, su tesisatçısı, tır şoförler, garson v sağlık personeli ve anaokulu öğretmeni olduğu açıklandı. Bu tür ilanları yakından takip etmek için güvenilir kariyer sayfalarındaki firmaların ilanları inceleyebilirsiniz.

FRANSA’DA 2 BİN 250 EURO MAAŞ VERİLYOR

Alımların bir diğer çok olduğu ülkelerden biri Fransa oldu. Maaşlar ortalama 2 bin 250 euro civarında başlıyor. En yüksek maaş mesleklere göre değişse de ortalama rakam 7 bin 500 euro olarak karşımıza çıkıyor. Salgın dönemiyle birlikte en çok zarar gören sektörlerin başında lojistik geliyor. Bu sebeple alımların büyük bir kısmı bu alan üzerinden olacak. Tecrübeli tır ve nakliye şoförleri Fransa’da kolaylıkla iş bulabiliyor. Bunun dışında inşaat mühendisleri, inşaat teknikerleri, makine mühendisleri gibi teknik alanlarda da eleman alımı devam ediyor.

EN YÜKSEK MAAŞ İSE İNGİLTERE’DE VERİLİYOR

En yüksek maaşın ise İngiltere’de verildiği açıklandı. Ülkedeki personel alımı diğer ülkelere kıyasla pek çok şarta bağlı olduğu belirtildi. Genel olarak alımlar nitelikli iş gücü üzerinden yapılıyor. Özellikle doktor, mühendis ve tekniker alımının fazla olduğu İngiltere’de maaşlar da o düzeye göre artış gösteriyor.