Editörün Seçtikleriİş İlanlarıKamu PersonelleriKpss B Memur Alım İlanlarıPersonel AlımıSözleşmeli Personel Alım İlanları

İş arayan herkes hemen başvursun! İçişleri Bakanlığı binlerce kişiyi bünyesinde işe alıyor! İçişleri Bakanlığı 3.546 sözleşmeli personel alımı 2022

İş arayan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir ilan yayımlandı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında İçişleri Bakanlığı çeşitli pozisyon ve unvanlarda görev almak üzere 3 bin 546 kişiyi sözleşmeli olarak işe alacağını duyurdu. İçişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı 2022 detaylarıyla haberimizde mevcut!

İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatına çeşitli pozisyonlarda ve unvanlarda 3 bin 546 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Yapılacak olan personel alımında çok sayıda meslek için alımların yapılacağı aktarıldı.

MERKEZ TEŞKİLATINA ALINACAK PERSONELLER

İçişleri Bakanlığı’nın merkez teşkilatına kağıt restoratörü, arşiv uzmanı, avukat, psikolog, sosyal çalışmacı, programcı, harita teknikeri, grafiker, bilgisayar mühendisi, makine mühendisi, elektrik-elektronik mühendisi, yazılım mühendisi, endüstri mühendisi, inşaat mühendisi, harita mühendisi, şehir plancısı, İngilizce mütercim tercüman, lisans ve ön lisans mezunu büro ve destek personelinden oluşan 243 sözleşmeli çalışan alacak.

TAŞRA TEŞKİLATINA YAPILACAK ALIMLAR

Bakanlık merkez teşkilatı dışında taşra teşkilatı için de avukat, arşiv uzmanı, sosyal çalışmacı, bilgisayar mühendisi, programcı, elektrik-elektronik teknikeri, lisans ve ön lisans mezunu büro ve destek personeli, koruma ve güvenlik görevlisi (silahlı) ile şoför ve temizlik görevlisinden oluşan 3 bin 303 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

İçişleri Bakanlığı personel alımı 17 Haziran tarihinde bşalayacak olup 21 Haziran tarihnde sona erecek. Adaylar başvurularını online olarak e-Devlet üzerinden yapacak. KPSS puan şartının bulunduğu ian için detaylar şu şekilde aktarıldı:

“Başvurularda ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) grubundan; lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla, adayların tercih sıralamasına göre ilan edilen pozisyon sayısının en fazla 5 katı aday değerlendirilmeye alınacak.