KpssSınavlar

ÖSYM sabah duyurdu! 2022 KPSS lisans başvuruları başladı! KPSS başvuru kılavuzu ve başvuru ekranı

Gelen bir son dakika haberine göre ÖSYM sabah saatlerinde milyonlarca kişinin beklediği açıklamayı yaptı. Buna göre 2022 KPSS lisans sınavı için başvuruların bugünden itibaren başladığını duyurdu. Adaylar başvurularını nasıl yapacaklarını merak ediyor. Peki, KPSS lisans başvuru cüreti ne kadar? 2022 KPSS lisans başvuru kılavuzu yayımlandı mı? İşte 2022 lisans KPSS başvuru ekranı

Milyonlarca kişinin memur olması için en büyük sınavlar arasında olan KPSS lisans başvuruları bugün başladı. ÖSYM, sabah saatlerinde yayımladığı duyurusunda başvuruların saat 10.00’da başladığını açıkladı.

İşte ÖSYM KPSS 2022KPSS baş lisans için yaptığı o açıklama:

“Kamu Personel Seçme Sınavının (2022-KPSS Lisans) Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu ile Eğitim Bilimleri oturumu 31 Temmuz 2022 tarihinde, Alan Bilgisi oturumları 06-07 Ağustos 2022 tarihlerinde, MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi oturumu (ÖABT) 14 Ağustos 2022 tarihinde, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), 27 Kasım 2022 tarihinde yapılacaktır. Adayların tümü, 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak olan sabah oturumuna girmek zorundadır. Adaylar sınavın diğer oturumlarından hangilerine gireceklerine kendileri karar vereceklerdir.

2022- KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT başvuruları, 24 Mayıs – 06 Haziran 2022 tarihleri arasında alınacaktır. DHBT başvuruları ise 07 – 17 Ekim 2022 tarihleri arasında olacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.”

2022-KPSS Lisans Başvuru Kılavuzu için tıklayın

2022-KPSS Lisans başvuru ekranı için tıklayın

KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sınava başvurmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek. Başvurular, elektronik ortamda alınacak. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde hiçbir kaydı olmayan adaylardan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus Müdürlüklerinden fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmiş olan adaylar, bir başvuru merkezine gitmeksizin e-Devlet şifreleriyle “e-Devlet Kapısı” uygulaması üzerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olabilecekler. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olduktan sonra YÖKSİS’te de eğitim bilgileri bulunuyor ise bir başvuru merkezine gitmeksizin sınava başvurularını, başvuru süresi içinde bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla yapabilecekler ve süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayabilecekler.