Ekonomi

Taşeronda Kimlerin Kadroya Alınacağı Belli Oldu

Kamuda Çalışacak Taşeron İşçiler İçin Kadro Düzenlemesi İçin Sayılı Günler kaldı.
Yapılacak Olan Bu Değişiklik  21 Mart 2016 Pazartesi tarihinden önce Meclis te yer alacak 

1 Kasım 2015 Pazar günü yapılan Genel seçimlerden sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu 10 Aralık 2015 Perşembe günü dile getirdiği açıklamasında  “64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı’nda yer alan kamuda asıl işte çalışantaşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili çalışmalar sürüyor.” dedi

Bakan Naci Ağbal Sayı Açıkladı
Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanı Naci Ağbal kamu bünyesinde çalışacak taşeron işçiler ile ilgili sayı verdi.  Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Konuyla ilgili yasal düzenlemeyi 21 Mart’tan önce Meclis’e sevk etmiş oluruz” dedi. Ağbal katıldığı bir televizyon programında kamu bünyesinde asıl işlerde çalışmak üzere 100-150 ( yüz – yüzelli ) bin kişinin kadroya alınacağını dile getirerek açıkladı.

Hangi taşeron işçilerin kadroya alınacağı konusunda yapılan resmi açıklamalar içeriğinde , ilgili bakanlıklar ile sendikalar ve tüm taraflar ile birlikte bir çalışmanın devam ettiği bu çalışmalar sonunda asli işlerde çalışanların bir listesinin oluşturulacağı dile getirmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanı Naci Ağbal, yaptığı açıklama içerisinde kamuda temizlik görevinden bulunan, güvenlik görevlileri, yemek işleri ile ilgilenen çalışanlar ve  ilgili yan işlerin dışarısında  kalan asli işleri yapan taşeron işçilere müjde diyerek kadroya alınacaklarını dile getirdi.