Editörün SeçtikleriEkonomiGündemİş İlanlarıİşkur İş İlanlarıPersonel Alımı

En az ilkokul mezunu 111 bin personel alınıyor! 18-55 yaş arası herkes başvurabilir: 7.000 TL, 8.000 TL maaş veriliyor

İŞKUR, iş ilanlarıyla her ay çok sayıda işsizin istihdam edilmesini sağlarken iş bulma ve istihdam ettirme kurumunda açılan ilanlara göre 111 bin personel alımı yapılacağı belirtildi. 2022’nin başından bu yana en çok elaman aranan sektörün başını ise imalat sanayisi çekti. Sektör tarafından ara eleman olarak istihdam edilen işçilere 8.000 TL’ye kadar maaş verileceği ifade edildi. İŞKUR işverenlerden kendisine gelen eleman talebi sayısını açıklarken sadece Nisan ayında İŞKUR’a işverenlerden 201 binin üstünde eleman başvurusu geldiği paylaşıldı.

YÜZDE 65 ARANAN PERSONEL BULUNDU

Bu yılın başından itibaren 4 ayda ise İŞKUR’a yüzde 98’i özel sektörden olmak üzere 705 bine yakın işverenlerden başvuru gerçekleştiği belirtilirken Ocak-Nisan döneminde, işverenler en çok imalat sanayiinde çalışacak eleman aradığı ifade edildi. Nisan ayında 139 bin 443 kişi, Ocak-Nisan döneminde de toplam 464 bin kişi işverenlerle anlaşarak işe yerleşmiş durumda olduğu belirtildi ve işverenlerin yüzde 65’i aradığı elamanı buldu.

İl bazında bakıldığında da İstanbul’da 76 bin, Ankara’da 41 bin, İzmir’de 22 bin, Bursa’da 19 bin, Konya’da 17 bin, Adana’da 14 bin kişi istihdam edildi. Bu iller ilk dört ayda işverenler tarafından en çok eleman talep edilen ve İŞKUR tarafından da işe yerleştirilen iller.

İKİNCİ SIRADA SATIŞ DANIŞMANI VAR

İşverenlerden, İŞKUR’a gelen 111 bin eleman talebinin 20 bine yakını işçi arayanlardan kaynaklandığı belirtilirken aranan meslekler arasında ikinci sırayı ise satış danışmanlığı alıyor ve bu noktada 5 bine yakın satış danışmanı alımı yapılacağı belirtildi.

Turizm sezonunun açılmasına az bir zaman kala işverenlerden bu alanda da eleman talebi yoğunlaşıyor. Şu sıralar aşçısından servis elemanına, resepsiyonistinden animatörüne kadar turizmde çalışacak 5 binin üzerinde eleman aranıyor ki, bunların 2 bine yakını turizm ve otelcilik elemanı.

8 BİN LİRAYA KADAR MAAŞ

İmalat sanayinde, ara eleman olarak aranan kişilere ödenen net maaş 7-8 bin liralardan başladığı belirtildi.

BAŞVURU DETAYLARI

İŞKUR tarafından yayımlanan ilanlara ise aşağıdaki link üzerinden açılan sayfada kadrolar görüntülenecek. Başvuru yapılmak istenen kadronun üzerine tıklandığında ise ilanlar görüntülenecek. Hangi ilana başvuru yapmak istiyorsanız ona tıklayacaksınız ve yukarıda bulunan e-Devlet ile giriş kısmından giriş yaparak başvuru yapacaksınız. Her ilan için ayrı ayrı şartlar aranmaktadır. Sisteme giriş yaptığınızda her ilanın şartlarını görebileceksiniz.

Söz konusu ilanlar için TIKLAYIN.