Dünya

KATLİAM YAŞANDI! Ülkede silahlı gruplar 3 köye saldırı düzenledi: 48 ölü!

Gelen bir son dakika haberine göre Nijerya’da düzenlenen silahlı saldırıda 48 kişinin hayatın kaybettiği duyuruldu. Silahlı gruplar 3 köye birden baskın düzenledi. 48 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda çok sayıda evin de ateşe verildiği aktarıldı.

Son dakika haberi Nijerya’nın Zamfara eyaletinden geldi. Düzenlenen silahlı saldırı sonucunda 8 kişinin hayatını kaybettiği ajanslara son dakika olarak düştü.

48 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Nijerya’daki suç çeteleri tarafından köylere saldırı düzenlendi. Zamfara eyaletinde silahlı grup 3 köye saldırdı. Düzenlenen saldırıda 48 kişi hayatını kaybederken, açıklama Bakura Bölge Yöneticisi Aminu Suleiman tarafından geldi.

ÇOK SAYIDA EV DE ATEŞE VERİLDİ

Suleiman yaptığı açıklamasında, “Motosikletli silahlı kişiler, 3 köye saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda 48 kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda da yaralı var. Saldırganlar, bir polis devriye aracını yakarak iki güvenlik görevlisini öldürdüler. Çok sayıda ev de ateşe verildi” ifadesini kullandı.

Gelen son bilgiye göre en son 17 Ocak’ta Zamfara eyaletinde düzenlenen baskınlarda 50’den fazla kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı