Editörün SeçtikleriEkonomiGündemMevzuat

Son dakika Resmi Gazete’de yayımlandı! Askerlikte çok önemli değişiklik yapıldı: Milyonlarca genci ilgilendiriyor

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında çok önemli bir karar yayımlandı. Bu doğrultuda Milli Savunma Bakanlığı, Asker Alma Yönetmeliğinde bazı değişiklik yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından Asker Alma Yönetmeliğinde bazı değişiklikler yapıldı. Bu doğrultuda dövizle askerlikte güncel kur hesaplanacağı belirtilerek bedelli askerliğe başvuru edildiği yıl içinde vazgeçenlerden aynı yıl içinde yeniden yararlanmak isteyenlerin başvurularının kabul edileceği bildirildi.

ASKERLİK İŞLEMLERİ ERTELENECEK

Konu ile ilgili olarak Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda milletvekili seçilenlerden askerlik hizmetini yapmamış olanların, üyelikleri devam ettiği sürece yoklama kaçağı veya bakaya olsalar dahi her türlü askerlik işlemlerinin erteleneceği ifade edildi.

Bedelli askerliğe müracaat ettiği yıl içinde vazgeçenlerden aynı yıl içinde yeniden yararlanmak isteyenlerin başvuruları kabul edilecek. Bedelli askerliğe müracaat ettiği yılın son başvuru tarihinden sonra vazgeçenlere ise yeni bir başvuru hakkı verilmeyecek. Ayrıca, kurada çıkmayanların da yeni bir başvuru hakkı olmayacak.

ALIŞ KURUNA GÖREE BELİRLENECEK

Bununla beraber dövizle askerlik hizmetinden faydalanacak yükümlülerin ödeyeceği miktar, güncel kur üzerinden hesaplanacağı belirtilen yönetmelik değişikliğinde dövizle askerlik hizmetinden faydalanacak yükümlülerin ödeyeceği miktar, Merkez Bankasınca döviz miktarının yatırılacağı gün tespit edilen avro alış kuruna göre belirleneceği vurgulandı.

Mevcut düzenlemede ise yılın ilk günü tespit edilen kur esas alınıyordu.