DünyaSağlık

Dünya ayağa kalktı! Gizemli hastalıktan ilk ölüm meydana geldi..

Son dönemlerde dünya genelinden gelen gizemli virüs haberleri sonrasında korkutan açıklama geldi. Dünya Sağlık Örgütü, dünyada 11 ülkede görülen ve en az 169 hepatit vakasından bir çocuk hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu haber tüm dünyada tedirginlik yaratırken, yeni bir salgının çıkıp çıkmayacağı sorusu ise dünyayı meşgul etmeye başladı. Bu olaydan sonra akıllara koronavirüsün de ilk olarak gizemli hastalık olarak tanımlandığı geldi.

Açıklama Dünya Sağlık Örgütü tarafından geldi. DSÖ, yaptığı açıklamasında İngiltere’de ortaya çıkan ve Avrupa ile ABD’de yayılmaya başlayan nedeni belli olmayan hepatit virüsünün çok sayıda çocuğa bulaştığı ve bir çocuğun da bu sebeple hayatını kaybettiğini açıkladı.

KÖTÜ SONUÇLAR ORTAYA ÇIKARIYOR

Örgüt, yazılı açıklama yaptı. 11 ülkede görülen ve en az 169 çocuğun yakalandığı hastalıktan kötü haber geldi. DSÖ Avrupa Bölgesi’nin Yüksek Patojen Tehditleri Ekibi Üyesi Richard  Pebody, ABD’de yayın yapan bir sağlık sitesine röportaj verdi. Röportajında henüz vakaların yüksek olmadığı ancak kötü sonuçlar ortaya çıkardığını söyledi.

YENİ BİR SALGIN MI ÇIKIYOR?

Bu vakalardan yeni bir salgın çıkıp çıkmayacağına ilişkin durumun henüz net olmadığını söyleyen uzman isim, “DSÖ üyesi ülkelerin incelemede bulunması iyi olur” dedi.

HANGİ ÜLKELERDE GÖRÜLDÜ?

Durumun ciddi verici boyuta ulaşmasından sonra gizemli hastalığın hangi ülkelerde görüldüğü araştırılmaya başlandı. Gelen bilgiye göre İngiltere’de 114, İspanya’da 13, İsrail’de 12, ABD’de 9, Danimarka’da 6, İrlanda’da 2, Hollanda’da ve İtalya’da 4, Fransa ve Norveç’te 2 Belçika’da ise 1 kişide virüs tespit edildi.

BELİRTİLERİ NELER?

Gizemli hastalığın belirtileri şu şekilde tanımlanıyor:

Çocuklarda sarılık, ishal, kusma ve karın ağrısı gibi belirtiler ön plana çıkıyor. Özellikle bazı vakalarda ağır karaciğer iltihabı olarak ortaya çıkan virüs karaciğer nakli ile tedavi ediliyor.