Dünya

Bahreyn’de Asgari Ücret Ne Kadar? İş İmkanları Neler?

Bahreyn’de asgari ücretler ve iş imkanları, birçok ülkeye göre çok daha fazladır. Ayrıca her meslek grubundan ve her sektörden iş gücü açığı ulundunuz için, yabancı uyruklu çalışanların tercih ettiği bir ülkedir. Bahreyn’de asgari ücretler, ülkede alınan ortalama maaşların oldukça altında kalır.

Fakat ülkede sadece asgari ücret alarak geçinen çok fazla insan yoktur. Çalışanların eğitim seviyelerini, meslekte geçirdikleri yıllara göre, görev aldıkları pozisyona ve çalıştıkları iş yerine göre değişir. Ayrıca çalışılan bölge ve meslek grupları da alınan ücretlerin değişmesinde etkilidir.

ABD’de pek çok uyruktan ve ülkeden yabancı işçi ve personel istihdam eder. Bunun sebebi her geçen gün büyüyen ve gelişen bir ekonomiye sahip olmalarıdır. Bu nedenle her meslek grubundan ve her sektörden taze iş gücüne ihtiyaç gün geçtikçe artış gösterir.

Bahreyn’de Asgari Ücret Ne Kadar?

Bahreyn’de işçi ve çalışanlara verilen asgari ücret, aylık olarak çalışılan saate göre hesaplanır. Bahreyn’de tam zamanlı olarak çalışan birinin aldığı ortalama asgari ücret 2022 itibarı ile aylık yaklaşık olarak 697 Euro civarındadır.

Tam zamanlı çalışanlar hafta da toplam 38 ile 40 saat arası çalışan kişilerdir. Hafta içi 5 gün, her gün 8’er saat çalışılır ve haftalık 40 saatlik çalışma bu şekilde tamamlanmış olur. Günlük çalışma süresi 8 saattir, daha fazla çalışırsanız fazla mesai ücreti mutlaka ödenir.

Bahreyn’de asgari ücret, haftada 38-40 saat arası çalışan, tam zamanlı işçiler ve personeller için aldıkları aylık ücret yaklaşık 697 Euro ile 700 Euro arasındadır. Fakat ülkedeki ortalama ücretler, asgari ücretin çok üstündedir ve neredeyse iki katı civarındadır. Bahreyn’de farklı meslek erbabı ve farklı sektörlerde çalışan kişilerin maaşları ülke genelinde ortalama olarak 1.227 Euro civarındadır.

Bahreyn’de Çalışanların Mesleklere Göre Aldıkları Maaşlar Nelerdir?

Bahreyn’de meslek maaşları, çalışanların hangi sektörlerde çalışmayı tercih ettiğine, sektörün doygunluğuna, meslek erbabının eğitim seviyesine, çalışanları iş yerlerinin bulunduğu bölgeye ve mesleki tecrübelerine göre değişecektir.

Bahreyn’de yaptıkları meslekte yüksek öğretimden mesleki eğitim almış, tecrübe sahibi nitelikli bir çalışan, hiçbir firmada ya da iş yerinde asgari ücretlerle işe alınmaz. Ülkede farklı meslek kollarına, çalışılan bölgeye ve çalışılan farklı sektörlere göre meslek maaşları değişiklik gösterir. Bahreyn’de aylık olarak ortalama meslek maaşları şu şekilde sıralanabilir:

  • Muhasebeci maaşı ortalama olarak aylık 1.937 Euro civarındadır.
  • Bahreyn’de çalışan bir mimar ortalama olarak aylık 2.308 Euro civarında ücretler kazanabilir. Mimar ve mühendislerin maaşları çalıştıkları firmaya, aldıkları projelere, projedeki görev ve sorumluluklarına göre artıp azalır.
  • Bahreyn’de çocuk bakıcısı olarak çalışmak isteyenlerin ortalama aylık kazançları yaklaşık olarak 755 Euro civarındadır. Bu ücret biraz az görünse de alınan sosyal yardımlarla ülkede geçinmek mümkündür.
  • Bahreyn’de garson olarak iş yapan biri ortalama aylık kazançları yaklaşık olarak 1.125 Euro civarındadır.
  • Bahreyn’de inşaatlarda ve şantiyelerde, vasıfsız işçi, inşaat işçisi ya da duvar ustası olarak çalışmak isteyenlerin aldıkları ücretler yaklaşık olarak 1.1296 Euro civarındadır.
  • Bahreyn’de çalışan diş hekimleri aylık ortalama 5.642 Euro civarında kazanabilirler.

Bahreyn’de Asgari Ücretle Rahat Geçinmek Mümkün mü?

Bahreyn’de asgari ücretle rahat geçinmek, esasen çok kolay değildir. Bahreyn’de en alt seviyede çalışanlara ödenen ücret, asgari ücrettir. Fakat Bahreyn’de sadece asgari ücretle geçinen pek fazla kişi yoktur. Ayrıca Bahreyn’de asgari ücret ile çalışanlar, devlet tarafından ailelere ve çocuklara yapılan sosyal yardımlar, aile ve çocuk yardımları, sağlık yardımı, işsizlik yardımı gibi pek çok ödenek bularak geçirebilirler.