Bilim, Teknoloji

WhatsApp kullananlar dikkat! Son görülme özelliği değişiyor!

Ülkemizde ve dünyada hemen hemen herkesin kullanmış olduğu sevilen mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ta büyük bir değişim yaşanacak. Gelen son habere göre WhatsApp’ta son görülme özelliği değişecek. Kullanıcıların beğeneceği özelliğin detayları haberimizde..

WhatsApp gelecek olan son özellikle kullanıcılarından tam not alacak gibi gözüküyor. Gizlilik seçeğine yeni eklemeler yapan dev uygulama kullanıcıların bilgilerini daha fazla saklamasına yardımcı oluyor.

WahtsApp geçtiğimiz Ocak ayında yaşadığı veri gizliliği sözleşmesi sebebiyle çok sayıda kullanıcı kaybetmişti. Sözleşme kararını geri çeken uygulama artık yeni özellikleriyle var olan kullanıcıların beğenisini kazanmaya, diğer kullanıcılarını da geri kazanmaya çalışıyor.

SON GÖRÜLME ÖZELLİĞİNDE BÜYÜK DEĞİŞİKLİK

WhatsApp önceki sürümünde son görülme özelliğinde 3 seçenek bulunuyordu. Kişiler ya herkese, son görülmesini açar kapatır ya da sadece rehberdekilere açık bırakabilirdi.

ARTIK DEĞİŞİYOR

Yeni gelen özellikle birlikte durumun değişeceği ifade edilidi. WhatsApp iOS’un son güncellemesinde “Şunlar Hariç Kişilerim..” şeklinde yeni bir seçenek ekledi. Buna göre kullanıcılar artık rehberdeki istediği kişilere son görülmenin görülmesine, görülmesini istemediği kişilere göstermemesini sağlayabilecek.

İLK EKRAN GÖRÜNTÜSÜ GELDİ

Uygulama henüz yeni durumu test aşamasına sundu. Hem iOS hem de Android telefonlarda durum test aşamasında. Gelen ilk görüntü şu şekilde: