Bilim, TeknolojiEditörün SeçtikleriGündem

Milyonlarca WhatsApp kullanıcısına duyuru yapıldı! Bunu yapan kullanıcılar bir daha hiç WhatsApp’ı kullanamayacak

WhatsApp, dünyanın dört bir yanında bulunan 2 milyar kullanıcısını net şekilde uyarırken 5 kurala uymayanların tamamen engelleneceği belirtildi. Mutlaka bu 5 kuralın çiğnenmemesi gerekiyor. WhatsApp bilindiği gibi güncel durumda birçok akıllı telefon kullanıcısı tarafından kullanılıyor ve iletişimde büyük bir rol oynuyor. 5 kuralı yapmayan tamamen engellenecek!

TAMAMEN ENGELLENECEK

Her ne kadar platform, zaman zaman gizlilik ve güvenlik konusundaki iddialarla gündeme gelse de çoğumuz WhatsApp’tan ayrılamıyoruz. Ancak şirket, diğer sosyal ağlarda ve mesajlaşma ağlarında olduğu gibi bazı katı kuralları devreye aldı. Bu kurallara uymayanlar ise tamamen engellenecek.

SAKIN ŞİKAYET EDİLMEYİN

WhatsApp kullanıcıları tarafından en çok rapor edilen konulardan biri şikayet bildirimi. Çünkü özellikle WhatsApp’ta kimse rahatsız edilmekten hoşlanmaz. Ancak ısrarla birini rahatsız ederseniz ya da tanımadığınız kişilerle iletişim kurmaya çalışırsanız karşınızdaki kişi sizi platforma da şikayet edebiliyor. Bu durumda tamamen engellenebilirsiniz.

SAHTE HESAP DA ENGEL SEBEBİ

WhatsApp tarafından yayınlanan bir diğer katı kural ise birini taklit etmek ya da bir diğer ifadeyle birinin kimliğine bürünmek. Bu tür durumlarda da engelleme olacaktır. Telefon numaranız bloke edilir ve bir daha o numara ile WhatsApp kullanamazsınız.

Başka birinin fotoğraflarını kullanarak sahte hesap oluştururken yakalanırsanız, numaranız uygulama tarafından bloke edilir ve bir daha aynı numarayla hesap açamazsınız.

ÜÇÜNCÜ TARAF UYGULAMALARI KULLANMAYIN

Meta’ya ait mesajlaşma şirketi, yalnızca resmi uygulamayı kullanmanızı istiyor. WhatsApp Plus veya GBWhatsApp gibi bir üçüncü taraf uygulama kullanıyorsanız, hesabınız engellenebilir ve platformdan atılabilirsiniz.