Editörün Seçtikleriİş İlanlarıKamu PersonelleriMeb PersoneliPersonel Alımı

MEB’den 750 Kişilik Flaş Atama Kararı! İşte Başvuru Tarihi ve Şartları

Milli Eğitim Bakanlığı’nca yayımlanan ilana göre 750 eğitim müfettiş yardımcısı kadrosuna atama yapılacağı duyuruldu. Adaylar 16-27 Mayıs tarihleri arasında başvuru yapabilecekler. İşte ilana ait tüm detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, yazılı ve sözlü sınavla 750 eğitim müfettiş yardımcısı kadrosuna atama yapacak. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ilana göre adaylar il milli eğitim müdürlüklerinde istihdam edilecek. Bakanlığa bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarının rehberlik, işbaşında yetiştirme, denetim, değerlendirme, inceleme, araştırma ve soruşturma hizmetlerini yürütmek üzere yarışma sınav yoluyla eğitim müfettiş yardımcısı alımı yapılacak.

Sözlü Ve Yazılı Sınav Olacak

Sınav, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşacak. Yazılı sınav sonrasında başarılı olan adaylar arasından, alanlar bazında en yüksek puandan başlamak üzere alınması planlanan eğitim müfettiş yardımcısı kadrosunun iki katı aday sözlü sınava girmeye hak kazanacak.

160 Liralık Sınav Ücreti

Adaylar, 160 liralık sınav ücretini ödedikten sonra 16-27 Mayıs tarihleri arasında www.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek.

Sonuçların Açıklanacağı Tarih Belli Oldu

Yazılı sınav 26 Haziran Pazar günü saat 10.00’da Ankara’da tek oturum şeklinde yapılacak ve sonuçlar 8 Temmuz’da ilan edilecek.

Sözlü sınav ise 15-26 Ağustos tarihleri arasında Ankara’da MEB Beşevler Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. Sözlü sınav sonuçları ise 16 Eylül’de açıklanacak.