Editörün SeçtikleriEkonomiGündemMevzuat

Son dakika, AK Parti sonunda düğmeye bastı! Maaşlara 780 TL zam yapılıyor: Yarından itibaren başlıyor

Türkiye’de yaklaşık 50 bin kişinin beklediği zam haberi için kritik hafta yarın başlayacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonuna gelen yeni teklif kapsamında muhtar maaşlarına zam yapılması öngörülüyor.

780 TL ZAM YAPILACAK

Söz konusu teklifin bu hafta TBMM’de ele alınacak ve görüşülecek. Meclis Genel kurulu ağırlıklı olarak ekonomi konusunda toplanacak ve hem muhtar maaşlarını faizsiz konut şirketlerinin tasfiyesine yönelik mağduriyetlerinin görüşüleceği aktarıldı. Bu teklif kapsamında muhtar maaşları asgari ücret seviyesine çıkarılacağı gibi bu doğrultuda 50 binden fazla muhtarın maaşına 780 TL zam yapılacak.

50 BİNDEN FAZLA KİŞİ YARARLANACAK

Yeni düzenlemeyle faizsiz konut satışı yapan bazı şirketlerin tasfiyesiyle oluşan mağduriyetler giderilecek. O şirketlerde paraları bulunan yaklaşık 50 bin kişiye iki seçenek sunulacak. Alacaklılar, isterlerse faaliyetine devam eden firmalara hakları korunarak geçebilecek. Sistemde kalmak istemeyenlere ise TMSF tarafından paraları geri ödenecek.

VERGİ KANUNUNA HÜKÜM EKLENECEK

Konu ile ilgili olarak teklifle beraber Vergi Usul Kanunu’ndaki kaçakçılık suçuna etkin pişmanlık hükmünün de ekleneceği bildirildi. Ayrıca finans sektöründe kurumlar vergisi yüzde 25 olarak uygulanacağı gibi özel sağlık kuruluşunda hekimlik yapanlar, serbest meslek kazancı ile vergilendirileceği paylaşıldı.