Ekonomi

Bankacı Maaşları Ne Kadar? 2022 Güncel

2022 yılında bankacı maaşları, çalıştıkları yere göre ve kıdemlerine göre değişiklik gösterir.  Devlette çalışan bankacılar ile özel bankalarda çalışan bankacılar, işe yeni başlayan bankacılar ile kıdemli çalışanlar aynı maaşı almazlar. Bankacı maaşları, meslekte hizmetteki yıl sayısı, ve çalıştıkları kurumlara göre değişiklik gösterir.

2022 Özelde ve Devlette Çalışan Bankacıların Maaşları Ne Kadardır?

2022 yılında bankacıların aldıkları maaşlar, çalıştıkları kuruma ve kıdemlerine göre değişiklik gösterir. Bankacıların maaşları şu şekilde değişiklik gösterir:

  • Devlet bankalarında çalışan bankacıların maaşları, özel bankalarda çalışanlara göre daha yüksektir. Mesleğe ilk başladıkları yıl bankacılar yaklaşık olarak 4.500 TL ile 5.500 TL maaşlarla mesleğe başlarlar. Bankacıların kıdemleri arttıkça, aldıkları maaşlar da değişiklik gösterir.
  • Özel bankalarda çalışanlar, devlet bankalarına göre daha düşük ücretlerle mesleğe başlarlar. Genellikle asgari ücretle ya da asgari ücretten biraz daha fazla maaşla başlarlar. Özel bankalarda çalışan bankacılar meslekteki ilk yıllarında yaklaşık olarak 4.253 TL maaşla işe başlarlar. Daha sonra çalıştıkları bankada kıdemleri arttıkça, aldıkları maaşlar da artış gösterir.
  • Bu maaşlar, bankacıların aldıkları taban maaşlardır. Çalıştıkları yere göre ek ödeme ve primlerle aldıkları ücretler artış gösterir.

2022 Bankacıların Görevlerine Göre Maaşları Ne Kadardır?

2022 yılında bankacıların maaşları, çalıştıkları bankalara ve görevlerine göre değişiklik gösterir. Bankacıların maaşlarının fazla ya da az olmasında, banka içerisinde görevlendirmeleri önemli rol oynar. 2022 yılında görevlerine göre bankacı maaşları şöyledir:

  • Gişe görevlisi: bankalarda gişelerde görev yapan bankacıların aldıkları ortalama maaş 4.500 TL ile 5.600 TL arasında değişiklik gösterir.
  • Gişe asistanları: bankalarda asistanı pozisyonunda çalışan bankacıların aldıkları ortalama maaş 4.800 TL ile 5.900 TL arasında değişiklik gösterir.
  • Müşteri temsilcisi: bankalarda müşterilerle özel olarak ilgilen banka görevlileridir. Müşteri temsilcilerinin aldıkları maaş ortalaması 4.900 TL ile 5.100 TL arası maaş alırlar.
  • Müfettiş: bankaların denetiminden ve düzeninden sorumlu kişilerdir. Bankalarda çalışan müfettişlerin ortalama maaşları 5.600 TL ile 9.800 TL arasında değişiklik gösterir.
  • Banka müdürleri: bankaların iç işlerinden ve çalışanlardan sorumludurlar. Banka müdürlerinin ortalama maaşları yaklaşık olarak 6.400 TL ile 18.000 TL arasındadır.
  • Genel müdür: bankalarda görev yapan genel müdürler, bankacılar arasında en yüksek maaşları alırlar. Aldıkları maaş skalaları oldukça geniştir. Genel müdürler yaklaşık olarak 12.000 TL ile 50.000 TL arasında maaş alırlar.

2022 Bankacıların Çalışma Saatleri Nasıldır?

Bankacıların çalışma saatleri, hafta içi günlerde; pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve cuma günleri 09:00 ile 17:00 arası saatlerdir. Bankaların açılış saati 09:00 saatidir. Sabah mesaisi 09:00 ile 12:30 arasındadır. Bu saatten sonra baka, bir saatlik öğle arasına girer. Öğlen açılış saati 13:30 saatidir. Bankalar akşam 17:00’da mesailerini bitirip kapanırlar.

Bankaların çalışma saatleri 09:00 – 12:30 saatleri ile 13:30 – 17:00 saatleri arasıdır. Bankalar hafta sonları, cumartesi ve pazar günleri hizmet vermezler.

Banka Çalışanları Hangi Bölümü Okuyarak Bankacı Olurlar?

Bankacı olabilmek için okunan bölüm, bankacı olmak isteyenler ilgili üniversite bölümlerini bitirerek bankacı ya da finans uzmanı sıfatı ile mezun olurlar. Bankacılar, okudukları bölüme göre çalıştıkları bankalarda uygun bir göreve getirilirler. Bankacı olmak için okunacak bölümler şunlardır:

  • Bankacılık ve Sigortacılık ( ön lisans, 2 yıllık bölüm )
  • Uluslararası Finans ve Bankacılık ( Lisans, 4 yıllık bölüm )
  • Bankacılık ve Finans ( Lisans, 4 yıllık bölüm )

Bu bölümlerden mezun olanlar, bankalarda eğitimlerine göre görevlendirilirler. Bankacı maaşları meslekte geçirdikleri yıllara göre artar.