Milli Eğitim Bakanlığı 1.651 personel alımı başlıyor! Başvuru şartları açıklandı!
Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye geneli çok sayıda personel alımı yapacağı açıklandı. Yapılacak olan alımlar için başvuruların başlayacağı duyurulurken, başvurmak isteyenler, MEB personel alım başvuru şartları neler? Araştırmasına başladı. MEB 1.651 sözleşmeli personel alım şartları ve detaylar haberimizde..
Milli Eğitim Bakanlığı çeşitli kadrolarda olmak üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Bakanlık bünyesine yapılacak olan personel alımında başvuruların 21 Mart tarihinde başlayacağı açıklandı. Alımların illere göre dağıldığı ifade edilirken, başvurular lise, ön lisans ve lisans mezunları arasından alınacak.
BAŞVURU TARİHİ VE YERİ
- Başvurular, 21.03.2022–01.04.2022 tarihleri arasında alınacaktır. Başvuruların, 01.04.2022 Cuma günü saat 23:59’a kadar tamamlanmış olması gerekmektedir.
- Adaylar, başvurularını e-Devlet – Millî Eğitim Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden yapabilecek; şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.
- Adayların başvuruları il-ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanacağından, adaylar başvurularını elektronik ortamda onaylatmak üzere bir il ve ilçe millî eğitim müdürlüğü seçecektir.
- Adaylar başvuruda istenilen belgeleri başvuru ekranından sisteme yükleyecektir. Gerekli durumlarda sisteme yüklenen belgelerin asılları istenebilecek; bu durumda adaylar istenilen belgeleri, onay makamı olarak seçtikleri il-ilçe millî eğitim müdürlüğüne teslim edecektir.
GENEL BAŞVURU ŞARTLARI
- 2020 yılı KPSS lisans düzeyinde KPSSP3, ön lisans düzeyinde KPSSP93, ortaöğretim düzeyinde KPSSP94 puan türlerinden puan almış olmak.
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak.
- Devlet memurluğundan çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak.
- Olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnamelerle kamu görevine son verilmemiş olmak.
- Mesleğin ifasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığını, tam teşekküllü sağlık kurumlarından alınacak sağlık kurulu raporuyla belgelendirmek.
- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI
Sözleşmeli Fizyoterapist
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon veya Fizyoterapi lisans programlarından mezun olanlardan sözleşmeli fizyoterapist pozisyonlarına, 13.11.2021 tarihli yerleştirmede en son ataması yapılmış adaydan sonra Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan üstünlüğü çerçevesinde sıradaki adayların atamaları yapılacaktır.
Sözleşmeli Destek Personeli (Aşçı ve aşçı yardımcısı)
Lisans düzeyinde;
Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği/Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği lisans programlarının birinden mezun olmak ya da herhangi bir lisans programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.
Ön Lisans düzeyinde;
Aşçılık, Gemi Aşçılığı, Hazır Yemek ve Aşçılık, Yemek Pişirme Teknikleri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği/Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği programlarının birinden mezun olmak ya da herhangi bir ön lisans programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.
Ortaöğretim düzeyinde;
Ortaöğretim kurumlarının aşçılık veya mutfak bölümlerinden mezun olmak ya da herhangi bir ortaöğretim programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.
NOT: (Servis, pastacılık, bar, host ve hosteslik vb. bölüm mezunlarının başvuruları geçersiz sayılacak; hizmet sözleşmesi yapılmış olsa dâhi iptal edilecektir.)
Sertifika ve Belgeler Tablosu
– MEB onaylı, Aşçılık Sertifikası; 3308 sayılı Kanuna Göre Aşçılık Dalında Ustalık veya Kalfalık Belgesi; Aşçı Bonservisi.
– Herhangi bir ön lisans programı mezunu olanlardan ortaöğretim kurumlarının aşçılık veya mutfak bölümlerinden mezun olanlar ile herhangi bir lisans programından mezun olanlardan aşçılık, gemi aşçılığı, hazır yemek ve aşçılık, yemek pişirme teknikleri, gastronomi ve mutfak sanatları yiyecek içecek işletmeciliği/yiyecek ve içecek işletmeciliği ön lisans programlarından ya da ortaöğretim kurumlarının aşçılık veya mutfak bölümlerinden mezun olanların diploma veya mezuniyet belgeleri. (Adaylar yukarıda belirtilen programlardan mezun oldukları alt ya da üst öğrenimlerine ilişkin mezuniyet belgelerini sertifika yerine kullanabilecektir.)
-Aşçı yardımcısı sertifikasına sahip olanlar sadece Sözleşmeli Destek Personeli (aşçı yardımcısı) pozisyonuna başvuruda bulunabilecektir. (Aşçı yardımcısı sertifikası ile Sözleşmeli Destek Personeli (aşçı) pozisyonuna başvuru yapan adayların başvuruları geçersiz sayılacak; hizmet sözleşmesi yapılmış olsa dâhi iptal edilecektir.)