Dünya

Alkışlanacak sigara kararı! O yıldan sonra doğanlara ömür boyu yasaklandığı duyuruldu!

Her yaştaki bireye zararlı olan sigara için o ülkede flaş bir karar alındı. Buna göre Danimarka sigara kullanımı azaltmak adına yeni planını duyurdu. Artık ülkede 2010 tarihinden sonra doğan bütün vatandaşların sigara ve nikotin ürünlerini satın alamayacaklarını açıkladı.

Açıklama Sağlık Bakanı Magnus Heunicke tarafından yapıldı. Heunicke yaptığı basın açıklamasında yeni nesil Danimarkalı vatandaşların herhangi bir tütün ürününe dokunmasını önlemeyi amaçladıklarını belirterek, “Gerekirse satın alma yaş sınırını kademeli olarak yükselterek 2010 doğumlu kuşağa satışı yasaklamaya hazırız” dedi.

YILDA 13 BİN KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLUYOR

Sağlık Bakanı Magnus, yaptığı açıklamasında 15-29 yaş arasındaki vatandaşların yüzde 31’inin hala sigara içtiğini belirterek, sigaranın İskandinav ülkesinde kanserin en önde gelen sebebi arasında sigara olduğunu belirtti. Sigara yılda 13 bin 600’den fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyor.

Danimarka Kanser Derneği ise yaptığı araştırma sonucuna göre katılımcıların yüzde 64’ü 2010 tarihinden sonra doğanlara sigaranın satışını yasaklanma planının desteklendiğini belirtti. 18-34 yaş arasındakilerin ise yüzde 67’sinin karara olumlu baktığını aktardı.