Dünya

Putin savaşı bitirmek için tek şartını açıkladı!

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş kıran kırana devam ederken, bugün 9. Gün geride kaldı. Gelen son habere göre Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna ile savaşı bitirmek için tek şartını açıkladı. Şartın Ukrayna tarafından kabul edilmesi durumunda savaşın sona erebileceği aktarıldı. Rus İnterfax haber ajansına göre aktarılan detaylar haberimizde..

Rus İnterfax haber ajansına göre Putin savaşı bitirmek için, “Ukrayna ile diyaloga hazır olduğunu fakat Kiev yönetiminin Rusya tarafından sunulan şartları yerine getirmesi gerektiğini” söyledi. Putin aynı zamanda 3. Tur görüşmelerinde Ukrayna yönetiminin makul ve yapıcı olmasını umduklarını da belirtti.

ŞARTLAR NELER?

İkili taraf arasında yapılan barış görüşmelerinde çeşitli konular görüşüldü.Görüşülen konular arasında derhal ateşkes, sivillerin yıkılan, sürekli bombalanan köylerden ve şehirlerden tahliye edilmesi için insani koridor ile birlikte silahların bırakılması.

PUTİN’İN ŞARTLARI

İddiaya göre Putin, savaşı bitirmek için bir şart sunduğu belirtildi. Buna göre Ukrayna asla NATO üyesi olmayacak. Bunun dışında Ukrayna2nın silahlanması engellenecek ve askeri yapı geri çekilecek. Bununla birlikte Putin Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve hükümetin istifa etmesini istiyor.