Dünya

Rusya Zaporiya Nükleer Santali’ni vurdu! Patlarsa Çernobil’den 10 kat daha..

Tüm dünya Rusya ve Ukrayna savaşın yakından takip ediyor. Savaşın devam ettiği 9. Günde Rusya acımasız bir şekilde saldırmaya devam ediyor. Gelen son bilgiye göre Rusya Ordusu, Ukrayna2da bulunan Zaporoji Nükleer Santralini ele geçirdi. Zelenski, Rusya’yı nükleer terörizm ile suçlayan Başkan Zelenski, “Rusya nükleer santral vuran ilk ülke olarak tarihe geçti” ifadesini kullandı. Bunun üzerine BM Güvenlik Konseyi acil olarak İngiltere tarafından toplantıya çağırıldı.

Rusya Ukrayna savaşında son dakika bilgiler gelmeye devam ediyor. Çatışmalar Avrupa2nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya’ya kadar sıçradı. Dün gece ele geçirmek için yönünü nükleer santrale çeviren Rusya, nükleer santrali vurarak orayı ele geçirdi.

ACİL BM TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

İngiltere ise durumun ne kadar tehlikeli olduğunun bilincinde olarak Birleşmiş Milletleri hemen acil olarak toplantıya çağırdı.

UKRAYNA DOĞRULADI

Ukrayna acil servisleri sabah yaptığı açıklamasında saat 06.00’dan önce nükleer santralde yangın çıktığını doğruladı. Telegram hesabından “Saat 06.20’de Energodar’daki Zaporizhzhya Nükleer Santrali’nin eğitim binasında çıkan yangın söndürüldü. Can kaybı yok” ifadesi kullanıldı.

ÇERNOBİLİN 10 KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE

İngiltere Başbakanı Johnson ise, İnfiltere’nin Zaporizhzhia da çıkan yangın üzerine acil olarak BM Güvenlik Konseyi’ni toplantıya çağıracağını duyurdu. Uzmanların yaptığı açıklamaya göre dünyanın en büyük nükleer santrali olan Zaporoji’nin patlaması durumunda Çernobil’in 10 katı büyüklükte bir felakete neden olabileceği belirtiliyor.