DünyaEditörün Seçtikleri

Sıcak savaş gelişmesi: Ukrayna ve Rusya o konuda anlaştı!

Rusya ve Ukrayna savaşı devam ederken, bir yandan iki ülkenin heyetleri arasında müzakere görüşmeleri devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ilk görüşme yapılmıştı. Az önce ikinci görüşme sona erdi ve Rusya ile Ukrayna tarafı bir konuda anlaştı. Detaylar haberimizde..

Ukraynalı müzakereci yapmış olduğu açıklamasında iki ülkenin de sivillerin tahliyesinde ortak insani koridorun sağlanması konusunda karar verdiğini ve ortak görüş birliğine varıldığını açıkladı.

İLK DEFA EL SIKIŞTILAR

İki ülke bugün Belarus’un Polonya ve Ukrayna2ya sınırı olan Brest şehrindeki Belovejsk Ormanı bölgesine Ukrayna heyeti helikopter ile geldi. Görüşme başlamadan önce tarafların bu sefer el sıkışması, umut verici olarak yorumlandı.

BAŞKANLIK ETTİLER

Ukrayna Rusya müzakerisine Rusya heyetine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Müşaviri Vladimir Medinskiy, Ukrayna heyetine ise Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak başkanlık etti.

İKİ TARAF ANLAŞMA SAĞLADI

Rusya ve Ukrayna heyetleri yapılan 2. Görüşmede ortak bir karar aldı. Buna göre ateşkesin sağlanması için yakın gelecekte, ikinci tur müzakerelerin yapılacağı belirtilmişti. Bugün yapılan görüşmede iki ülke Ukrayna’daki sivillerin tahliyesi için insani bir koridorun oluşacağı kararı çıktı.

Önümüzdeki günlerde üçüncü görüşme yapılacak.